Російських фігуристів не нагородять "золотом" на Олімпіаді через допінговий скандал

Російським фігуристам не вручать "золото" на Олімпіаді через допінговий скандал. || Фото: shokomadrid.com

Міжнародний олімпійський комітет не нагороджуватиме російських фігуристів за перемогу в командних змаганнях на Олімпіаді-2022.

Таке повідомлення було опубліковано на сайті МОК. Рішення пов'язане з тим, що 15-річна Каміла Валіева має позитивну допінг-пробу. МОК оскаржив рішення про подальшу участь Валієвої на Олімпіаді-2022, але Спортивний арбітражний суд відхилив позов і дозволив росіянці продовжити виступи. Розгляд стосувався допуску до змагань, але не допінгу.

У МОК уточнили, що церемонії нагородження росіян на Олімпіаді не буде.

"З огляду на справедливість щодо всіх спортсменів та зацікавлених НОК, було б недоцільно проводити церемонію нагородження медалей у командному заліку з фігурного катання під час зимових Олімпійських ігор у Пекіні 2022 року, оскільки це включатиме спортсмена, який, з одного боку, має позитивний результат А -проби, але порушення антидопінгових правил якого, з іншого боку, ще не встановлено", - йдеться у заяві МОК.

Також церемонія нагородження не відбудеться, якщо Каміла Валієва буде серед призерів у одиночних змаганнях. Нагороджувати спортсменів, які виграли медалі у фігурному катанні, будуть після того, як буде розглянуто справу з допінгу у Валієвої.

Раніше Vgorode повідомляв, що українські спортсмени на Олімпіаді-2022 запустили флешмоб проти війни.

Последние новости