У Харкові відібрали 20 найкращих проектів з відновлення Північної Салтівки

У Харкові відібрали 20 найкращих проектів з відновлення Північної Салтівки. || Фото: Vgorode

Визначено фіналістів конкурсу проектів із відновлення Північної Салтівки. Засідання журі Міжнародного конкурсу Kharkiv Housing Challenge відбулося сьогодні, 9 жовтня, у онлайн-форматі.

Для участі у конкурсі було представлено 259 проектів щодо відновлення Північної Салтівки, зокрема 27 робіт надійшло від українських архітекторів, повідомила прес-служба Харківської міськради.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Журі очолив британський архітектор Норман Фостер, а також до його складу увійшли Харківський міський голова Ігор Терехов, представники міжнародних та місцевих компаній та організацій, а саме Агентство ООН-Хабітат, Arup Berlin, експерти Оксфордського та Гарвардського університетів, проектної організації "Інститут Харківпроект".

Журі обрало 20 найкращих проектів, які передбачають відновлення пошкоджених багатоквартирних будинків з урахуванням підвищення рівня їхньої безпеки та енергоефективності, а також створення зручного громадського простору навколо.

Найцікавіші, на думку мера Харкова, проекти передбачають будівництво багатофункціональних укриттів, доповнення фасадів будинків новими конструкціями, перетворення пошкоджених приміщень на суспільні простори, будівництво соціального житла, переробку відходів руйнувань, утеплення будівель екологічними матеріалами тощо.

"Було представлено багато цікавих проектів. Дякую всім учасникам за виконану роботу та всім, хто приєднується до відновлення Харкова", - сказав Терехов.

У свою чергу Норман Фостер повідомив, що за результатами сьогоднішнього обговорення буде визначено трійку лідерів.

"І потім Харкову потрібно буде докласти багато зусиль для відновлення", – сказав голова журі.

Переможці конкурсу отримають грошові винагороди:

Результати конкурсу та подальші плани щодо обраних проектів оголосять 21 жовтня.

Як повідомлялося раніше, з огляду на схожість житлових районів Харкова, проекти-переможці щодо відновлення Північної Салтівки можуть бути екстраполовані на інші житлові масиви по всьому місту.

Архітектор Норман Фостер оприлюднив генплан реконструкції Харкова: що відомо

Довідка Vgorode. Конкурс є частиною спільної роботи міської влади та Фонду Нормана Фостера щодо розробки концепції Генерального плану Харкова у співпраці з Європейською економічною комісією ООН за фінансової підтримки Уряду Німеччини.

Последние новости