Понад 15 ракетних ударів по об'єктах енергетики: Харків без світла та води

Понад 15 ракетних ударів по об'єктах енергетики: Харків без світла та води. || Фото: facebook.com/Сергій Болвінов

Сьогодні, 22 березня, протягом 4:52 – 5:30, окупанти здійснили понад 15 ракетних ударів по об'єктах енергетики у Харківській області. Місто практично повністю без світла. Усі екстрені служби вже працюють.

Про це повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За його словами, росіяни випустили понад 15 ракет С-300/Х-22. Внаслідок обстрілу постраждав 43-річний працівник одного з об'єктів енергоінфраструктури. Його стан задовільний, йому надано медичну допомогу.

Без електроенергії залишилося близько 700 тисяч споживачів.

"Усі профільні служби працюють, проводиться ремонт, ситуація під контролем. Відкрито всі пункти Незламності, за потреби можна звертатися до них", - сказав Синєгубов.

Пункти Незламності та маршрути транспорту

Знайти адреси пунктів Незламності можна на регіоні міста, в "Дії" або на карті, а також за допомогою чат-бота @nezlamnistbot.

Через знеструмлення насосних підстанцій у місті проблеми з водопостачанням. Також не працює електротранспорт. Як повідомив міський голова Харкова Ігор Терехов, перевезення здійснюватимуть автобуси за схемою блекауту.

Карту маршрутів за схемою блекауту можна також переглянути за посиланням.

З ранку не працювали лінії ДСНС 101 та 112. Замість них звернення приймаються за номерами:

Близько 10:00 у ДСНС повідомили, що лінія 101 у Харкові знову працює. Також в екстреному випадку можна скористатися резервними номерами для виклику служби ДСНС.

Залізничне сполучення та вокзал

За даними прес-служби Південної залізниці, Харківський вокзал повністю переведений на резервне харчування, всі системи працюють, пункт Незламності та дитячий простір відкриті для відвідувачів.

"Всі потяги продовжують рух під резервними тепловозами. Якщо ви не встигли на свій рейс через обстріл - приймаємо на наступний у тому ж напрямку за тими самими квитками", - уточнили на Південній залізниці.

У місті не працюють світлофори. Водіїв просять бути максимально обережними на дорогах, щоби уникнути аварій.

На Харківщині одна з найважчих ситуацій — Укренерго

За даними Генштабу, сьогодні вранці ворог цілеспрямовано здійснив комбіновану масовану атаку щодо української енергетичної інфраструктури. Росіяни випустили по Україні 90 ракет різних типів та 60 дронів.

В "Укренерго" повідомили, що пошкоджено десятки об'єктів енергосистеми: теплові та гідроелектростанції, магістральні мережі НЕК "Укренерго", мережі обленерго. Найважча ситуація у Харківській, Одеській, Кіровоградській, Дніпропетровській областях.

"Енергосистема зберегла цілісність. Диспетчерський центр "Укренерго" працює над стабілізацією її роботи. Ремонтні бригади "Укренерго" та обленерго розпочали аварійно-відновлювальні роботи відразу після закінчення повітряної тривоги", - сказали в компанії.

Споживання електроенергії вимушено обмежене у таких областях:

"Для підтримки безпечної роботи енергосистеми залучено аварійну допомогу енергосистем Румунії, Словаччини, Польщі. Аварійно-відновлювальні роботи триватимуть 24/7 до повного відновлення харчування споживачів", - додали в "Укренерго".

[read_more_vg id="1259785"]

 

Последние новости