Одна з наймасштабніших атак на Харків з початку війни: у поліції розповіли про загиблих 29 грудня

Одна з наймасштабніших атак на Харків із початку війни: у поліції розповіли про загиблих 29 грудня. || Фото: ХОВА

Трьох людей загинуло, ще тринадцять було поранено під час ракетної атаки на Харків 29 грудня. Усі жертви росіян – цивільні харків'яни, працівники підприємств.

Про це повідомив начальник Слідчого управління Нацполіції Харківської області Сергій Болвінов.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Усі троє – чоловіки. Один із загиблих - 60-річний пенсіонер, працював слюсарем. Ще одному загиблому був 41 рік, він був також слюсарем, у чоловіка залишилася дружина та двоє дітей. Також під час атаки загинув 30-річний начальник дільниці ремонту електроприладів одного із підприємств.

Під ударом опинилися локомотивне депо, відділення пошти, лікарня, ракети потрапили у дорогу та газопровід. В одному з районів міста пошкоджено залізничну колію. Розбиті автомобілі та складські будівлі. Загалом зафіксовано двадцять два удари. За словами Болвінова, це одна з наймасштабніших атак із початку повномасштабного вторгнення.

"Били в більшості своїй ракетами С-300, як завжди, з Білгорода. Також вилучаємо залишки ракет Іскандер-М та Х-22. Наші слідчі, криміналісти, вибухотехніки з самого ранку працюють на місцях, збирають уламки та ретельно фіксують кожен доказ злочину армії -терористки. Ми вже почали розслідування - порушення законів і звичаїв війни не повинно залишитися безкарним", - сказав Болвінов.

За даними Харківської обласної військової адміністрації, під час ракетних ударів по Харкову постраждало приміщення Обласного центру онкології. У кількох корпусах медустанови вибуховою хвилею пошкоджено близько 70 вікон та дах на площі 30 кв.м. Постраждалих серед медперсоналу та пацієнтів онкоцентру немає.

За словами голови ХОВА Олега Синєгубова, росіяни вдарили по Харкову ракетами С-300, Х-22 та "Іскандер".

"Внаслідок удару 3 людини загинули, 13 – отримали поранення, з них 11 – перебувають у лікарнях, 2 харків'янам надали допомогу на місці. 3 поранених – у вкрай тяжкому стані, лікарі борються за їхнє життя. 8 постраждалих у середній тяжкості", - уточнив Синєгубов.

В одному із міських парків виявили залишки нерозірваної ворожої ракети. Територію контролюють правоохоронці. Проводяться заходи щодо знешкодження боєприпасу.

У Харківській міськраді повідомили про 41 пошкоджену внаслідок ранкових обстрілів будівлю у Харкові, з них 37 - житлових. "Прилетіло" до Київського, Холодногірського та Слобідського районів.

У Генштабі ЗСУ повідомили, що противник випустив по Харкову ракети, що летіли балістичною траєкторією — С-300/С-400/Іскандер-М із Криму, Курської та Білгородської областей.

 

 

Последние новости