Символ "російського світу": що буде зі зруйнованим будинком на Ужвій, 82 на Північній Салтівці

Що буде зі зруйнованим будинком на Ужвій, 82 на Північній Салтівці. || Фото: ХОВА

У Харківській мерії розповіли, що планують робити з зруйнованим російським обстрілом багатоповерхівкою на вулиці Наталії Ужвій, 82. Зараз там ведуться підготовчі роботи до демонтажу першого під'їзду – рівняють майданчик під установку крана.

Про це повідомили у прес-службі мерії.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Знімки зруйнованої житлової багатоповерхівки на вулиці Наталії Ужвій, 82 у Харкові вже відомі усьому світу. Будинок став обличчям "російського світу" у цій війні.

Минулого року була ідея зробити його музеєм на згадку про цю війну. Але мешканці будинку виступили проти.

За інформацією мерії, мешканці цього будинку наразі у процесі отримання сертифікатів на нове житло у рамках державної програми «ЄВідновлення».

"Місто супроводжує їх на всіх етапах отримання цих сертифікатів, щоб максимально спростити процес. Але відновлення зруйнованого житла чи надання замість нього нового – це завдання держави. А Харків зі свого боку робить все можливе, щоб люди, чиє житло постраждало від російської агресії, завжди знали, що можуть розраховувати на підтримку з боку міста", - йдеться у повідомленні міськради.

Нагадаємо, раніше у мерії повідомили, що перший під'їзд будинку на Ужвій, 82 відновити не можна. Щодо другого під'їзду, то зараз фахівці оцінюють його пошкодження в 65%, але після початку розбирання завалів рівень пошкодження конструкції може виявитися вищим. Після знесення під'їзду буде зроблено експертні висновки по всьому будинку.

За інформацією першого заступника директора Департаменту житлово-комунального господарства Олексія Богача, будівлі, які значно пошкоджені під час обстрілів Харкова, мають пройти кілька етапів експертних перевірок для отримання державних коштів на відновлення.

[read_more_vg id="1251210"]

Последние новости