Українці через "Дію" зможуть подати заяву про реєстрацію шлюбу та обрати дату весілля

Українці зможуть подати заяву про реєстрацію шлюбу через "Дію". || Фото: bykvu.com

У додатку "Дія" з'явиться можливість подати заяву про реєстрацію шлюбу, а в майбутньому планують додати свідоцтво про одруження.

Про це повідомив віце-прем’єр-міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

"Скоро вже можна буде подати онлайн-заяву на шлюб. Ця послуга у нас у бета-тесті. Але особисто все ж таки прийти потрібно буде, щоб поставити підписи. Але вже не потрібно особисто подавати заяву, вибирати дату одруження, як ми всі це з вами робили. Тепер це можна буде зробити онлайн", - розповів Михайло Федоров в інтерв'ю "ТСН".

Також у додатку найближчим часом може з'явитись свідоцтво про шлюб.

"Цей документ обов'язково з'явиться. Але зараз ми на цьому не сфокусовані, тому що в отриманні інших послуг він не дуже використовується. Ми зосереджені на запуску послуги та намагаємося зробити так, щоб реєстри між собою обмінювалися даними. Тобто, щоб не робити багато різних довідок, а щоб реєстри самі між собою збирали дані. ГМС працює над тим, щоб паперова довідка, яку вам видали разом із ID-карткою, була не потрібна", - пояснив віце-прем'єр-міністр.

За його словами, додати до "Дії" свідоцтво про укладання шлюбу — це не проблема, але поки що це не першочергове завдання.

"Насправді відобразити це у "Дії" не проблема. Згодом ми це зможемо зробити, якщо буде потрібно для різних життєвих ситуацій. Але наша філософія — не оцифровувати все, а щоб дані щодо державних органів бігали замість людей", — каже Михайло. Федоров.

Раніше Vgorode повідомляв, які нові послуги з'явились у Дії.

Последние новости