Укрзалізниця запустила рейковий автобус Харків — Куп'янськ

Укрзалізниця запустила рейковий автобус Харків – Куп'янськ.

Укрзалізниця запустила рейковий автобус Харків – Куп'янськ. Фото: Укрзалізниця

Транспорт та інфраструктура
03 листопада 2022 12:20

Сьогодні, 3 листопада, до Куп'янська вирушив перший рейс рейкового автобуса з Харкова. Це комбінований рейс — частина колії поїздом, частина — автобусом.

Про це повідомили у прес-службі Укрзалізниці.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

"Це перший комбінований рейс Укрзалізниці, де 95% дороги долається поїздом, а остання миля від зупиночної платформи Осинове до Куп'янська — безкоштовними маршрутними автобусами місцевої громади. Відновлення підірваного залізничного мосту займе час, але ми не відкладаємо та відновлюємо рух уже зараз. 60 тисяч людей таким чином отримають стабільне та надійне сполучення, — розповів голова правління Укрзалізниці Олександр Камишин. — Відновлення цієї ділянки ми завершили буквально вчора, відновивши дві обстріляні в понеділок ділянки колії та ліквідувавши 49 пошкоджень на шляху з відновленням (приведенням у габарит) понад 70 км контактної мережі».

Укрзалізниця запустила рейковий автобус Харків – Куп'янськ.Укрзалізниця запустила рейковий автобус Харків – Куп'янськ. Фото: Укрзалізниця

Прямий рейс №6605/6608 до зупинного пункту Осинове курсуватиме зі станції Харків-Пасажирський щодня о 06:15 та прибуватиме о 09:50. Зворотний рейс з Осинового о 16:21 з прибуттям до Харкова о 19:35.

Укрзалізниця запустила рейковий автобус Харків – Куп'янськ.Укрзалізниця запустила рейковий автобус Харків – Куп'янськ. Фото: Укрзалізниця

Вартість проїзду — 43 грн.

Крім того, щодня двічі на добу курсуватиме залізничний шатл Осиново — Занки з можливістю зручної пересадки на станцію Харків-Левада.

Детальний графік вже доступний за посиланням.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах