Власний генератор: на вокзалі у Харкові облаштують пункт обігріву

На вокзалі у Харкові облаштують пункт обігріву.

На вокзалі у Харкові облаштують пункт обігріву. Фото: Укрзалізниця

Транспорт та інфраструктура
26 жовтня 2022 15:42

35 генераторів для безперебійної роботи залізничних вокзалів за умов повномасштабної війни Росії проти України отримала "Укрзалізниця" від Товариства Червоного Хреста України.

Один із них передадуть на харківський вокзал. Про це повідомили у залізничній компанії.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Також "Укрзалізниця" збирається розгортати на вокзалах точки, де можна буде отримати чай, каву та погрітися.

"Впевнено входимо в зиму, бо наші партнери роблять все, щоб вокзали залишалися точкою, куди люди можуть прийти та гарантовано отримати послуги. Запускаємо програму енергонезалежності вокзалів разом із Товариством Червоного Хреста України. Це не просто крок назустріч "Укрзалізниці", це крок назустріч всім пасажирам. На вокзалах розгортатимуться точки, де можна буде отримати чай, каву, погрітися, і ці генератори дозволять зробити вокзали незалежними від можливих атак ворога на енергетичну інфраструктуру України", - розповів член правління "Укрзалізниці", голова пасажирського напрямку Олександр Перцовський.

Генератори працюватимуть на вокзалах "Укрзалізниці" у Запоріжжі (два вокзали), Вінниці, Хмельницькому, Кам'янці-Подільському, Бердичеві, Рівному, Кривому Розі (два вокзали), Ковелі, Коломні, Мукачеві, Трускавці, Моршині, Жмеринці,, Чернівцях., Ужгороді, Житомирі, Миронівці, Чернігові, Тростянці, Сумах, Харкові, Одесі, Черкасах, Кропивницькому, Бердичеві, Тернополі, Львові (два вокзали) та на станціях Тараса Шевченка та Дарниця.

На вокзалі у Харкові облаштують пункт обігріву.На вокзалі у Харкові облаштують пункт обігріву. Фото: Укрзалізниця

"Впевнені, що надана допомога сприятиме безперебійному процесу перевезення пасажирів, які втікають від обстрілу, залишають свої будинки, щоб зберегти життя", - сказав генеральний директор Національного комітету Товариства Червоного Хреста України Максим Доценко.

Загальна вартість гуманітарної допомоги становить близько 12 мільйонів гривень.

Крім того, минулого тижня "Укрзалізниця" вже отримала від гуманітарної організації 154 водонагрівачі, які розподілили серед 79 вокзалів. Адже за евакуації і до моменту розселення приміщення вокзалів стають тимчасовим притулком для українців. Тепер кімнати відпочинку та кімнати для матерів з дітьми будуть забезпечені безперервною подачею гарячої води.

На вокзалі у Харкові облаштують пункт обігріву.На вокзалі у Харкові облаштують пункт обігріву. Фото: Укрзалізниця

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах