Фінал стрибків із трампліну на Олімпіаді-2022 закінчився масовою дискваліфікацією

Фінал стрибків із трампліну на Олімпіаді-2022 закінчився масовою дискваліфікацією.

Фінал стрибків із трампліну на Олімпіаді-2022 закінчився масовою дискваліфікацією. Фото: olympics.com

Спорт
08 лютого 2022 07:45

У Пекіні відбувся перший в історії Олімпіади змішаний турнір зі стрибків із трампліну. Він закінчився масовою дискваліфікацією.

Турнір складався із двох раундів. У першому раунді змагалися десять команд, з яких у другий вийшли вісім. Спортсмени виконували по одному стрибку у кожному раунді, а перемагала та команда, яка за підсумками двох раундів набирала найбільшу суму балів.

У першому раунді збірні Норвегії, ОКР та Канади посіли з другого по четверте місця. Норвежці випереджали канадців на 46 балів, тривала боротьба за медалі. Але у фіналі розклад сил змінився. Дві спроби стрибків норвезьких спортсменів дискваліфікували. Те саме сталося щодо представників Японії, Німеччини та Австрії.

У регламенті змагання зазначено виконання спроб стрибків у костюмах з обмеженням за розміром: більший розмір костюма лижників може створювати перевагу в аеродинаміці. Організатори заміряли костюми у всіх учасників, і в частини вони не відповідали вимогам: у представників Німеччини, Австрії, Норвегії. Усі вони отримали дискваліфікації.

У результаті Словенія з великим відривом посіла перше місце. Срібло отримали представники ОКР, бронзу – канадські спортсмени. Після цього одразу чотири учасники фіналу висловили невдоволення суддівською роботою.

Учасниця змагань Сільє Опсет (Новрегія) після дискваліфікації звинуватила суддів у тому, що вони порушували процедуру під час вимірювання костюмів.

"Не знаю, що й сказати. Вони вимірювали костюми зовсім інакше, використовуючи нову процедуру. Нам сказали стояти інакше, ніж ми це робили раніше".

Тренер Клас Бреде Браатен поділяє думку спортсменки.

"Немає слів, справді. Це дуже боляче для спортсменів. Нам мали представити новий турнір, надати жінкам ще одну можливість виступити на турнірі, що й сталося. То чому дискваліфікували лише стрибок? На жаль, це сумний день для нашого спорту".

Тренер збірної Німеччини Стефан Горнгахер назвав рішення суддів абсурдним.

"Повне безумство. Дівчат дискваліфікували. Три професійні стрибки, які завжди вигравали на етапах Кубка світу. І без жодних пояснень. Альтгаус стрибала в тому ж костюмі, що і в особистому турнірі, і її дискваліфікували, нічого не пояснивши. Як це можливо? ".

Раніше Vgorode повідомляв, що фігуристка родом із Москви виступила за Україну на Олімпіаді 2022 року.

ТОП РОЗДІЛУ
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах