«Здавав» протиповітряну оборону Харкова: на Салтівці затримали російського агента

На Салтівці затримано російського агента.

На Салтівці затримано російського агента. Фото: СБУ

Події
14 листопада 2022 16:32

У Харкові співробітники Служби безпеки України затримали російського агента, який зливав окупантам позиції української протиповітряної оборони.

Як повідомляє прес-служба СБУ, коригував російський вогонь мешканець Салтівського району Харкова — одного з найбільш постраждалих від російського обстрілу.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Влітку цього року він почав шукати способи, як зв'язатися з окупантами через соціальні мережі для допомоги у війні проти України. Для цього публікував у соцмережах інформацію про місця тимчасового базування підрозділів Сил оборони.

«Здавав» протиповітряну оборону Харкова: на Салтівці затримали російського агента фото 1«Здавав» протиповітряну оборону Харкова: на Салтівці затримали російського агента фото 1

Він встиг щонайменше п'ять разів передати загарбникам інформацію про тимчасові пункти дислокації військових ЗСУ, а також розміщення сил ППО на східному напрямку. Позиції ЗСУ після цього обстрілювалися прицільним вогнем.

Наразі проти посібника окупантів порушено кримінальне провадження згідно ч. 2 ст. 114-2 (несанкціоноване поширення інформації про розташування ЗСУ), йому оголосили про підозру та обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах