"Він сам би ніколи не допустив цієї ситуації": Ігор Терехов прокоментував ДТП за участю кортежу Ярославського

"Він сам ніколи б не допустив цієї ситуації": Ігор Терехов прокоментував ДТП за участю кортежу Ярославського: "Не варто робити поспішних висновків".

"Він сам ніколи б не допустив цієї ситуації": Ігор Терехов прокоментував ДТП за участю кортежу Ярославського: "Не варто робити поспішних висновків". Фото: мерія Харкова

Події
11 лютого 2022 17:22

Харківський міський голова Ігор Терехов прокоментував ДТП, в якому автомобіль із кортежу бізнесмена Олександра Ярославського збив на смерть людину.

За словами мера, не варто робити поспішних висновків до закінчення розслідування.

"Я категоричний у своїй позиції з приводу Олександра Ярославського. По-перше, Олександр Ярославський — Почесний громадянин міста Харкова, людина, яка дуже багато зробила і для нашого міста, і для України. Я хочу попросити всіх журналістів не робити загальних висновків. Олександр Ярославський — дуже зважена людина, і якби він був на тій трасі, то я впевнений на 1000%, що він би не допустив такої ситуації", — сказав Ігор Терехов.

Також мер повідомив, що знає Олександра Ярославського як людину, яка веде здоровий спосіб життя.

"Що стосується поширення в ЗМІ інформації про те, що він був п'яний. Я знаю Олександра Ярославського багато років і можу вам з упевненістю сказати, що це людина, яка не п'є, а сповідує здоровий спосіб життя. Тому треба дочекатися закінчення слідства, а потім робити висновки", — сказав міський голова.

Нагадаємо, в ніч з 9 на 10 лютого на трасі Київ — Харків - Довжанський на смерть збили людину. На місці події було виявлено автомобільний номер 0018 із кортежу бізнесмена Олександра Ярославського.

У DCH повідомили, що за кермом знаходився водій, який працює в одній із допоміжних служб компанії. А сам бізнесмен, за його словами, у ніч ДТП спав удома і про те, що сталося, дізнався вранці. 10 лютого Ярославський відлетів до Лондона "для зустрічі з сім'єю відповідно до сформованого на початку поточного тижня робочого графіка".

Водій автомобіля з кортежу бізнесмена Олександра Ярославського вранці 10 лютого прийшов у поліцію з адвокатом та повідомив, що за кермом Mercedes-Benz G-63 знаходився він, а не Ярославський. За його словами, він не знав, що збив людину, думав, що збив тварину чи наїхав на якусь річ.

Глава МВС Денис Монастирський заявив, що поліція розслідуватиме спробу фальсифікації справи, оскільки водій, який зізнався в тому, що був за кермом, за даними поліції, знаходився в іншому місці. У зв'язку із цим фактом він звільнив начальника харківської поліції Станіслава Перліна.

У поліції відкрили два кримінальні провадження : порушення правил безпеки дорожнього руху та залишення в небезпеці. Крім того, водію, який заявив у поліцію про свою причетність до ДТП, оголошено про підозру.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах