Видавав за свого сина: харків'янин понад місяць ховав окупанта у селі

Під Харковом чоловік понад місяць ховав окупанта.

Під Харковом чоловік понад місяць ховав окупанта. Фото: facebook.com/Сергій Болвінов

Події
23 травня 2022 18:18

Харків'янин із Північної Салтівки більше місяця приховував у своєму будинку у селі Шестаково (Вовчанський район, неподалік Старого Салтова) російського танкіста. Він годував військовослужбовця, дав йому одяг, а після війни той збирався дістатися родичів в Україні.

Про це розповів начальник слідчого управління ГУ Нацполіції у Харківській області Сергій Болвінов.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

"Як стверджує затриманий військовий РФ - він народився в місті Кривий Ріг, де і зараз проживають його родичі. Переїхав до Криму, який був анексований. Став громадянином Росії, в армії служив навідником танка. Коли вони колоною з п'яти танків в'їхали на територію України, цей юнак вирішив не брати участь у "військовій операції", втік із танка і сховався у місцевого жителя в селі Шестаково. За його словами, планував після війни виїхати до своєї родини в Україні", - розповів він.

Його ховав харків'янин, який має квартиру на Північній Салтівці, але зараз мешкає у селі Шестакове. Він уявляв солдата своїм сином Олексієм.

"Він укривав його у себе вдома більше місяця, видаючи його за сина. Знайдено був поліцейськими роти "Схід", керівником якої є Сергій Богдановський", - уточнив голова слідчого управління.

"Так, я ховав у себе (солдата), але ховав від росіян і чекав, доки прийде СБУ, і здати його СБУ, що було і зроблено. Видавати (за сина) — так, бо від росіян треба було сховати його. Коли зайшли військові (українські), вони б і мене разом із ним поряд у лісі прикопали", - пояснив свої дії харків'янин.

Чому він одразу після деокупації не видав ворожого солдата, незрозуміло. Відкрито кримінальне провадження за ст. 111-2 Кримінального кодексу України (пособництво державі-агресору). Обох затримали.

Нагадаємо, село Шестакове 6 травня захисники відновили контроль над селом Шестакове.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах