Український воїн із механічним серцем захищає Харківську область

Український воїн із механічним серцем захищає Харківську область

Український воїн із механічним серцем захищає Харківську область - фото: facebook.com/ngu.east

Події
14 серпня 2022 17:53

Харківську область захищає 23-річний воїн Максим із механічним серцем.

Як повідомили в Нацгвардії України, імплантація аортального клапана була єдиною можливістю врятувати хлопцю життя, адже з дитинства він мав вроджену ваду серця. У 17 років кардіохірурги зробили Максиму надскладну операцію, замінивши аортальний клапан на металевий протез. Під час операції лікарям довелося зупинити серце.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Після операції Макс займався у тренажерному залі, захоплювався кікбоксингом та рукопашним боєм, подорожував, а останні 1,5 роки жив та працював у Європі.

Український воїн із механічним серцем захищає Харківську областьУкраїнський воїн із механічним серцем захищає Харківську область - фото: facebook.com/ngu.east

- Напередодні повномасштабного вторгнення я повернувся до України. 24 лютого я отямився від вибухів будинку у Харкові. Сказав рідним, що почалася війна. Я обіцяв їх захищати і маю стримати свою обіцянку. Рюкзак у мене вже було зібрано. Я маю так званий «білий» військовий квиток, по серцю і не придатний на військову службу ні в мирний, ні у воєнний час. Потім я пішов до центру соціальної підтримки та комплектування, мені сказали: «Куди ти йдеш? Адже ти не придатний». Але я наполегливий: прийшов наступного дня і мене взяли. Далі я опинився у частині Нацгвардії, – розповідає Макс.

Наразі воїн у складі підрозділу обороняє один із найгарячіших напрямків у Харківській області. Макс розповідає, що найстрашніше було, коли на його підрозділ рухалася колона танків.

Військовослужбовців проходить у службу як доброволець. За час служби він мріє закінчити курс лідерства для сержантів та отримати відповідне військове звання.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах