У Харкові перейменують Московський проспект, район та інші російські назви — Терехов

У Харкові перейменують Московський проспект, район та інші топоніми – Терехов.

У Харкові перейменують Московський проспект, район та інші топоніми – Терехов. Фото: wikimapia.org

Події
27 квiтня 2022 18:43

На першій після закінчення війни сесії міськради депутати розглянуть нові назви для Московського проспекту, однойменного району та інших, пов'язаних із Росією, топонімів у Харкові.

Містянам пропонують взяти участь у виборі нових найменувань. Про це повідомив міський голова Харкова Ігор Терехов.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За словами Терехова, у перші дні війни із сайту Харківської міськради прибрали всі російські міста-побратими Харкова (Білгород, Нижній Новгород, Санкт-Петербург, Новосибірськ та Москва). 

"У Харкова, який вже 63 день зазнає цілодобових бомбардувань, не може бути побратимів у країні-агресорі. Тим більше, не може бути містом-партнером Москва, в якій і зароджувалися плани щодо знищення України та геноциду українського народу", — пояснив мер міста..

Наступний крок, який планує міськрада, — прибрати топоніми, пов'язані з країною-агресором.

"Після нашої Перемоги на першій же сесії міської ради я запропоную депутатам варіанти перейменувань не тільки Московського району та Московського проспекту. Думаю, що в ситуації розв'язаної проти нас війни багато назв вулиць, площ, скверів, зупинок громадського транспорту, пов'язаних з РФ, повинні зникнути з карти Харкова. У нього і без цих назв залишиться надто багато шрамів, які ще довго нам нагадуватимуть про те, який сусід знаходиться за нашими східними та північними кордонами", — написав Харківський міський голова.

Найближчим часом на сайті міської ради з'явиться спеціальний розділ, де харків'яни зможуть залишати пропозиції щодо того, які топоніми Харкова мають назавжди зникнути, а які з'явитися.

"Упевнений, що на карті нашого міста мають бути увічнені захисники Харкова та України — як окремі герої, так і цілі військові з'єднання. Упевнений, нові назви вулиць завжди будуть нагадувати нам і нашим дітям про те, що зробила Україна і який внесок зробив Харків у боротьбу за наші честь та гідність, за Незалежність країни, за право на існування українського народу", — повідомив Ігор Терехов.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах