У Харківській області на деокупованих територіях починають працювати банки

На Харківщині на деокупованих територіях починають працювати банки.

На Харківщині на деокупованих територіях починають працювати банки. Фото: Nova

Події
19 вересня 2022 10:54

На звільнених від російських загарбників територіях Харківської області відновлюють роботу "ПриватБанк" та "Ощадбанк".

Про це повідомили у Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Відділення "Ощадбанку" планують відкрити у Балаклії 19-20 вересня. За інформацією Мінреінтеграції, це повноцінне відділення, яке обслуговуватиме Балаклію та найближчі села. У селищі Шевченкове банківські відділення поновлять роботу до кінця вересня.

"20 вересня відбудуться перші виїзди мешканців Куп'янська до найближчих відділень. Автобуси вирушать до міста Чугуїв (вулиця Старонікольська, 33) та міста Харкова (вулиця Бібліка, 20/8). В Ощадбанку запевнили, що готові до прийому людей: працюватиме необхідна кількість персоналу і буде достатньо готівки", - зазначили у Мінреінтеграції.

Крім того, на територіях, що звільнилися, починають працювати банкомати Ощадбанку. Зокрема, перші транзакції вже пройшли у селищі Золочів та Дергачах. Цього місяця запрацюють банкомати у селищі Червоний Донець, Андріївка та місті Балаклія.

Також "Ощадбанк" у Харкові запускає послугу "Готівка на касі" - нею можна скористатися у торгово-сервісних підприємствах. Усього по місту є чотири такі термінали.

У Харківській області на деокупованих територіях починають працювати банки фото 1У Харківській області на деокупованих територіях починають працювати банки фото 1

Також на звільнених територіях Харківщини відновлює роботу "Приватбанку". Поки що називають точну дату відкриття відділення у Дергачах (Золочівський шлях, 8) — 25 вересня. Відділення у Балаклії, Шевченковому, Золочові, Вовчанську та Великому Бурлуку відкриються у жовтні.

Банкомати «ПриватБанку» вже працюють у Дергачах та Золочові, на відновленні знаходяться 17. Терміни відновлення ще 36 банкоматів невідомі через залежність від орендодавців та неможливість оглядового доступу. "Готівкою на касі" від "ПриватБанку" можна скористатися в Дергачах та Золочеві.

У Харківській області на деокупованих територіях починають працювати банки фото 2 1У Харківській області на деокупованих територіях починають працювати банки фото 2

Додатково з 19 вересня працює відділення ПриватБанку у Барвінково.

"На деокуповану Харківщину поступово повертається життя. Відбудовується критична інфраструктура, місцеві жителі активно отримують гуманітарну допомогу та пенсії. Починають працювати банківські установи", - кажуть у Мінреінтеграції.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах