Студентку харківського університету відрахували з вишу за співпрацю з окупантами

Студентку харківського університету відрахували із вишу за співпрацю з окупантами.

Студентку харківського університету відрахували із вишу за співпрацю з окупантами. Фото: instagram.com/amina_afanasjeva/

Події
01 червня 2022 14:21

Студентка Національної юридичної академії імені Ярослава Мудрого Аміна Афанасьєва пішла на добровільну співпрацю з окупаційною адміністрацією у Маріуполі.

Наказ ректора Анатолія Гетьманцева про відрахування Афанасьєвої було опубліковано сьогодні, 1 червня, на сторінці вишу у Facebook.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Студентку харківського університету відрахували із вишу за співпрацю з окупантами.Студентку харківського університету відрахували із вишу за співпрацю з окупантами. Фото: facebook.com/nlu.official

Напередодні, 31 травня, у соцмережах з'явилася інформація про те, що в окупованому Маріуполі студентка 4 курсу НПУ ім. Ярослава Мудрого Аміна Афанасьєва працює на окупаційну адміністрацію — обіймає посаду керівника громадської приймальні руху "Донецька республіка".

Як пишуть у коментарях на сторінці Афанасьєвої в Instagram, колаборантка теж родом з Маріуполя.

Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від Аміна Афанасьєва (@amina_afanasjeva)

У харківському виші вона навчалася на бюджеті денної форми бакалавра факультету прокуратури (спеціальність – Право).

У прес-службі НЮА наголошують, що студентку відрахували з вишу 27 травня, тобто до того, як у соцмережах з'явилася інформація про її співпрацю з окупантами.

"Колектив університету — це багатотисячна спільнота студентів та викладачів, науковців та юристів-практиків. Ми всі різні у своїх поглядах на багато речей, але єдині в одному — у нашому колективі немає місця колаборантам та зрадникам, які обрали бік окупанта. І на подібні прояви реагуємо невідкладно. Відповідно до указу ректора №192-С від 27.05.2022 Афанасьєва Аміну Віталіївну було відраховано з університету", - сказано в повідомленні.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах