Шукають притулку в Німеччині: директор харківської телекомпанії із сім'єю три місяці провів в окупації

Директор харківської телекомпанії із сім'єю три місяці провів в окупації.

Директор харківської телекомпанії із сім'єю три місяці провів в окупації. Фото: facebook.com/media

Події
29 травня 2022 13:57

Засновник та керівник телекомпанії Агентство телебачення «Новини» (АТН) Олег Юхт опинився в окупації разом із дружиною та чотирма дітьми.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

Останні оперативні новини Харкова в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

“До війни ми жили у своєму будинку в селі Борщова Харківської області в Україні, в гармонії з собою та з природою. Після 24 лютого наше життя кардинально змінилося. Нас окупували російські війська та розмістили навколо нашого будинку артилерію та «Гради». Три місяці ми провели без зв'язку, електрики, газу, доступу до медичних послуг та ліків, прокидаючись та засинаючи під постійними артилерійськими залпами”, - написав Юхт.

За його словами, на початку травня лінія фронту перемістилася до Борщової, сім'я опинилася під цілодобовими обстрілами касетними бомбами, мінометами, «Градами» та «Ураганами».

“Навколо розривалися снаряди, горіли та руйнувалися будинки, поки ми зі своїми сусідами у кількості 14 людей відсиджувалися у нашому підвалі та намагалися вижити.

23 травня ми змогли вирватися із зони бойових дій і протягом п'яти днів втекли від війни з території країни-агресора”, — повідомив власник телекомпанії.

Нині сім'я прямує до Німеччини.

“Дочка Дар'я навчається у Харківському національному університеті будівництва та архітектури, грає на гітарі, співає та має музичну освіту. Старший син Єгор навчається у 10-му класі у спеціалізованому ліцеї “Професіонал” та серйозно займається футболом. Молодші двійнята Сашко та Сергій вчаться у 5 класі, грають на скрипці та флейті. Всі діти вивчали у школі англійську та німецьку мови. Ми залишилися без даху над головою. Без роботи та навчання. І дуже неясно уявляємо як нам далі жити і що робити. Ми сподіваємось на тимчасовий притулок у Німеччині. Наші діти хочуть продовжувати вчитися, займатися музикою, а Єгор гратиме у футбол”, — сказано у повідомленні батька сімейства.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах