Школярі повертаються до Харкова заради мультипредметного тесту

Одинадцятикласники повертаються до Харкова заради мультипредметного тесту.

Одинадцятикласники повертаються до Харкова заради мультипредметного тесту. Фото: report.if.ua

Події
27 травня 2022 16:21

Випускники 11-х класів їдуть до Харкова, щоби пройти мультипредметний тест. Його організують у школах, де є бомбосховища.

Харківські одинадцятикласники активно реєструються на тестування. Про це розповіла директор департаменту освіти Харківської міської ради Ольга Деменко під час брифінгу, передає Kharkiv Today.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

"На сьогоднішній день у нашому місті 7500 11-класників. Нині у Харкові перебуває лише 20% з них. Тобто трохи більше ніж 1500 дітей. Але коли стало відомо, що Харків таки братиме участь у національному мультипредметному тесті, то активно розпочалася реєстрація на тестування", - сказала Ольга Деменко.

За словами директора департаменту освіти Харківської міськради, на сьогоднішній день для участі у мультипредметному іспиті, який складається цього року через війну замість Зовнішнього незалежного оцінювання, зареєструвалися вже 4600 харківських учнів 11-х класів, що становить 60% від усіх випускників.

У Харкові визначено 23 школи для проведення національного мультипредметного іспиту. Це школи, які розташовані у безпечних районах та з наявністю бомбосховища, щоб у разі повітряної тривоги діти могли сховатися. Крім того, за потреби приміщення, зокрема бункер, готовий надати Харківський національний університет ім. В. Н. Каразіна.

"Тестування буде. Ми вже обрали 23 школи, де є бомбосховища добрі, підвали добрі. Ці школи абсолютно цілі, вони в безпечних місцях. Ми сплануємо роботу, і я думаю, що спільними зусиллями у них буде можливість стати студентами харківських вузів", — наголосила Ольга Деменко.

З 24 лютого у Харкові залишилося 20% дошкільнят та 25% школярів. На дистанційному навчанні перебувають 85% школярів.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах