Прикрив тілом побратима: посмертно нагородили воїна, який загинув за Харківщину

Прикрив тілом товариша: посмертно нагородили воїна, який загинув за Харківську область  -

Прикрив тілом товариша: посмертно нагородили воїна, який загинув за Харківську область - фото: facebook.com/Karazin.University

Події
07 серпня 2022 15:40

Президент України Володимир Зеленський посмертно нагородив орденом захисника України – Олександра Чабана. Він загинув у бою за Харківську область.

Згідно з указом на сайті президента, старшого лейтенанта Олександра Чабана нагороджено орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня за особисту мужність та самовіддані дії, виявлені при захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі.

Олександр Чабан – випускник соціологічного факультету ХНУ імені Каразіна. Як повідомили в університеті, він був офіцером, який боронив Харків на фронті. Олександр – ветеран АТО, доброволець, який із 2014 року захищав країну. Коли розпочалася повномасштабна збройна агресія РФ проти України, то захисник знову пішов до лав ЗСУ.

Загинув Олександр 20 липня. Він був командиром групи, яка підбила кілька ворожих танків. Разом із товаришами він потрапив під обстріл. Коли воїни відходили, то Олександр своїм тілом прикрив побратима.

Посмертно нагородили воїна, який загинув за Харківську область –Посмертно нагородили воїна, який загинув за Харківську область – фото: facebook.com/Karazin.University

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах