П'ятеро дітей у Харкові після обстрілу перебувають у важкому стані

П'ятеро дітей у Харкові після обстрілу перебувають у тяжкому стані.

П'ятеро дітей у Харкові після обстрілу перебувають у тяжкому стані. Фото: ХОВА

Події
29 червня 2022 18:59

Троє дітей перебувають у тяжкому стані, двоє – середньої тяжкості. Хлопчика, який був у вкрай тяжкому стані, зняли з апарату штучної вентиляції легень.

Про це повідомили у прес-службі Харківської обласної військової адміністрації.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

"27 червня був масивний обстріл, після якого до нашої установи доставили 23 особи - це 18 дорослих та п'ятеро дітей. На жаль, діти у тяжчому стані, ніж дорослі. З п'яти дітей стан одного хлопчика - вкрай важкий, ще двох - важкий, ще двох – середньої тяжкості", - розповів в.о. медичного директора лікарні, куди госпіталізували дітей, Костянтина Лобойка.

П'ятеро дітей у Харкові після обстрілу перебувають у тяжкому стані.П'ятеро дітей у Харкові після обстрілу перебувають у тяжкому стані. Фото: ХОВА

За його даними, хлопчик, який перебуває у вкрай важкому стані, отримав поранення грудної клітини, легень, перикарда, печінки, пошкоджено діафрагму.

"Там було проведено надскладну операцію, хворий перебуває в стані наркозу і на [апараті штучної вентиляції легень] ШВЛ. Ще двоє дітей, які були прооперовані, дихають самостійно, залишаються важкими, але вже набагато краще. Це все мінно-вибухові осколкові поранення", - поінформував раніше Лобойко.

Потім в прес-службі ХОВА повідомили, що хлопчика зняли з апарату ШВЛ.

П'ятеро дітей у Харкові після обстрілу перебувають у тяжкому стані.П'ятеро дітей у Харкові після обстрілу перебувають у тяжкому стані. Фото: ХОВА

Лікарі зазначають, що обстріл міста став потужнішим і своєю інтенсивністю нагадує перші дні війни.

Директор Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Віктор Забашта наголосив, що 27 червня обстріли лунали по всьому місту і вдень, і вночі. Проте найбільше карет «швидких» було направлено до житлового масиву «Нові будинки» в районі вулиці Андрія Ощепкова та вулиці Маршала Рибалка приблизно о 18:00.

«Велика кількість поранених та загиблих у районі Нових будинків. Було два обстріли, десь о 18:00 – туди виїхало 20 бригад «швидкої» та близько 23:00 – 10 бригад», - сказав Віктор Забашта.

Стан дорослих стабільний – загроз життю жодній людині немає. Найчастіше характер травм – це мінно-вибухові ушкодження м'яких тканин, поранення кінцівок.

Більшість із тих, хто отримав поранення, знаходилися на відкритих ділянках міста: на вулицях, дитячих майданчиках чи дворах.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах