Осінній контрнаступ: легендарний генерал Сирський став Почесним громадянином Харківської області

Легендарний генерал Сирський став почесним громадянином Харківської області.

Легендарний генерал Сирський став почесним громадянином Харківської області. Фото: РБК-Україна

Події
24 грудня 2022 15:22

Олександр Сирський став почесним громадянином Харківської області. Відповідне рішення ухвалили депутати Харківської облради на сесії сьогодні, 24 грудня.

Сирський командував контрнаступом на Харківщині восени 2022 року, під час якого було звільнено практично всю область.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

"Легендарному генералу Сирському Харківська обласна рада лише надала звання Почесного громадянина Харківської області. Більше голосувань за Почесних громадян сьогодні не планується", - повідомила депутат Харківської облради Галина Куц.

Довідка Vgorode. Генарал Сирський - командувач Сухопутних військ ЗСУ. Командував обороною Києва, а пізніше - контрнаступом Збройних сил України в Харківській області. 10 вересня він підняв український прапор у звільненій Балаклії.

Народився 1965 року у Володимирській області (РРФСР). У 1982 році закінчив Московське вище загальновійськове командне училище, у 1996 році – Академію Збройних Сил України (з відзнакою), у 2005 році – Національну академію оборони України із золотою медаллю). До війни на Донбасі — у 2000-х, командував 72-ю механізованою бригадою. Дістався до звання генерал-майора. Станом на 2013 рік був першим заступником начальника Головного командного центру ЗСУ, був залучений до тогочасних процесів співпраці з НАТО. У листопаді 2013 року Сірський від імені Міністерства оборони у штаб-квартирі НАТО альянсу обговорював зміни в українській армії відповідно до стандартів НАТО.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах