Нещодавно вийшов на волю: встановлено особу загиблого у ДТП із кортежем Ярославського

Встановлено особу загиблого у ДТП із кортежем Ярославського.

Встановлено особу загиблого у ДТП із кортежем Ярославського. Фото: прокуратура Харківської області

Події
11 лютого 2022 13:54

У ДТП за участю автомобіля з кортежу Ярославського на трасі Харків-Київ-Довжанський загинув 36-річний мешканець Чугуївського району. Про це повідомили у відділі комунікації поліції Харківської області.

Загиблого чоловіка тричі судили, востаннє було звільнено з колонії 31 грудня 2021 року, а вночі 9 лютого він вийшов на прогулянку, пише Цензор.net.

"Однак, ким би він не був, якби машини не рухалися з великим перевищенням допустимої швидкості, людина залишилася б живою. А за такої швидкості, шансів загальмувати у водія або ухилитися від удару у жертви не було. Удома на нього чекала мати", — написав головний редактор сайту Юрій Бутусов.

Кортеж Ярославського після ДТП: опубліковано відео камер спостереження

За його інформацією, о 22.30 9 лютого два Mercedes Benz 63 AMG з номерами — АХ0018ХО і АХ0018МС, рухаючись з великою швидкістю, збили чоловіка, який вийшов на дорогу. Перша машина збила людину, друга переїхала.

Поліція провела обшуки в готелі та за місцем проживання харківського бізнесмена Ярославського, а також за адресою проживання водія, який повідомив поліції, ніби він був за кермом автомобіля тієї ночі.

"Метою обшуку було вилучення інформації з камер відеоспостереження, підтвердження використання автомобіля "Мерседес" та причетності інших осіб до ДТП. За результатами проведених заходів вилучено два автомобілі, сервери, інформація з яких ретельно відпрацьовується", — повідомили в поліції.

Відкрито два кримінальні провадження:

  • за ч. 2 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху чи експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами);
  • за ч. 3 ст. 135 (залишення у небезпеці) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання за скоєння цих злочинів передбачає ув'язнення строком до 8 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

Крім того, 10 лютого розпочато розслідування за ч. 1 ст. 396 (приховування злочину) Кримінального кодексу України та оголосила про підозру водію, який заявив у поліцію про свою причетність до ДТП. Йому загрожує до трьох років позбавлення волі.

Нагадаємо, в ніч з 9 на 10 лютого на трасі Київ - Харків - Довжанський на смерть збили людину. На місці події було виявлено автомобільний номер 0018 із кортежу бізнесмена Олександра Ярославського.

У DCH повідомили, що за кермом знаходився водій, який працює в одній із допоміжних служб компанії. А сам бізнесмен, за його словами, у ніч ДТП спав удома і про те, що сталося, дізнався вранці. 10 лютого Ярославський відлетів до Лондона "для зустрічі з сім'єю відповідно до сформованого на початку поточного тижня робочого графіка".

Водій автомобіля з кортежу Олександра Ярославського вранці 10 лютого прийшов у поліцію з адвокатом та повідомив, що за кермом Mercedes-Benz G-63 знаходився він, а не Ярославський. За його словами, він не знав, що збив людину, думав, що збив тварину чи наїхав на якусь річ.

Глава МВС Денис Монастирський заявив, що поліція розслідуватиме спробу фальсифікації справи, оскільки водій, який зізнався в тому, що був за кермом, за даними поліції, знаходився в іншому місці. У зв'язку із цим фактом він звільнив начальника харківської поліції Станіслава Перліна.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах