На окупованих територіях Харківської області масово викрадають чоловіків - ГУР

На окупованих територіях Харківської області масово викрадають чоловіків – ГУР.

На окупованих територіях Харківської області масово викрадають чоловіків – ГУР. Фото: РБК-Україна

Події
27 квiтня 2022 17:17

Генеральне управління розвідки Міноборони повідомляє про масові викрадення чоловіків призовного віку на окупованих територіях.

На зайнятих ворогом територіях Харківської, Запорізької, Херсонської, Миколаївської, Луганської, Донецької областей проводяться масштабні фільтраційні заходи. Жертвами окупантів найчастіше стають чоловіки призовного віку. Насамперед – ветерани АТО/ООС, колишні військові та правоохоронці, проукраїнські активісти.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Відомо, що у приміщеннях ізолятора тимчасового тримання Херсона перебувають понад 300 проукраїнських активістів та ветеранів АТО/ООС, яких допитують та катують.

У селі Велика Лепетиха на Херсонщині створено фільтраційний табір. Нещодавно туди прибуло близько 400 російських військовослужбовців, одягнених у форму росгвардії. Вони шукають та затримують чоловіків призовного віку. Затриманих масово вивозять у напрямку окупованого Криму.

Головна ціль таких дій – «поповнення обмінного фонду». Українських заручників планують обмінювати на російських військових злочинців. Навіть за умови, якщо українці не брали участі у бойових діях 2022 року.

Також не виключено організацію пропагандистських «парадів перемоги» за участю затриманих українців. Згідно з отриманою інформацією, їх можуть спробувати видати за «військовополонених» та провести вулицями окупованих міст. Аналогічні заходи проходили у Донецьку у 2014 році. Тоді українських героїв після численних тортур змусили пройти центральною вулицею Донецька, де їх піддавали знущанням та приниженням.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах