На Харківщині енергетик підірвався на міні

На Харківщині енергетик підірвався на міні.

На Харківщині енергетик підірвався на міні. Фото: Харківобленерго

Події
22 вересня 2022 12:29

Начальник Харківського високовольтного РЕМ Андрій Власенков підірвався на міні поблизу села Гракове Чугуївського району 21 вересня. Ще одного працівника АТ «Харківобленерго» та рятувальника з пораненнями доставлено до лікарні.

Енергетики разом із саперами займалися оглядом високовольтної лінії електропередачі для організації проведення відновлювальних робіт. Про це повідомили у прес-службі АТ "Харківобленерго".

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

На Харківщині енергетик підірвався на міні.На Харківщині енергетик підірвався на міні. Фото: Харківобленерго

Під час руху позашляховик наїхав на протитанкову міну. Внаслідок вибуху загинув начальник Харківського високовольтного РЕМ Андрій Власенков, який перебував за кермом автомобіля. За збігом обставин головний інженер підрозділу та рятувальник в останній момент вийшли з машини, і це врятувало їм життя. З отриманими пораненнями постраждалих доправили до лікарні.

На Харківщині енергетик підірвався на міні.На Харківщині енергетик підірвався на міні. Фото: Харківобленерго

Колеги загиблого кажуть, що Андрій Власенков із перших днів війни особисто виїжджав на місця проведення ремонтних робіт. Власним прикладом він підтримував підлеглих, яким доводилося відновлювати пошкоджені електричні мережі під постійними ворожими обстрілами. Недарма візитівкою Харківського високовольтного РЕМ став шеврон із гаслом "Дуже стійкі хлопці".

На Харківщині енергетик підірвався на міні.На Харківщині енергетик підірвався на міні. Фото: Харківобленерго

«На жаль, ціна, яку під час війни доводиться платити за постійне електропостачання, виявляється надто високою. Проте, незважаючи на ризик, щодня тисячі фахівців обленерго сумлінно виконують свій професійний обов'язок та повертають світло сім'ям земляків. Колектив АТ "Харківобленерго" висловлює співчуття рідним та близьким загиблого колеги», - йдеться у повідомленні.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах