На допомогу рідним військових: у Харкові відкрився регіональний центр поводження з полоненими

У Харкові відкрився регіональний центр поводження з полоненими.

У Харкові відкрився регіональний центр поводження з полоненими. Фото: Freepik

Події
23 грудня 2022 20:05

Східний регіональний консультативний центр охоплюватиме лівобережні області України та координуватиме роботу з рідними українських бранців.

Це Харківська, Полтавська, Донецька, Луганська, Запорізька, Дніпропетропетрівська області, повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Центр надаватиме допомогу сім'ям полонених і зниклих безвісти: з юридичних та процедурних питань, державних соціальних зобов'язань та психологічної підтримки.

Центр розташований на вулиці Космічна, 21. За словами Синєгубова, першого дня було зареєстровано 9 заявок. Послуги центру безкоштовні, до закладу може звертатися будь-який громадянин України, незалежно від регіону проживання.

На допомогу рідним військових: у Харкові відкрився регіональний центр поводження з полоненими фото 1На допомогу рідним військових: у Харкові відкрився регіональний центр поводження з полоненими фото 1

"Потреба дуже велика, оскільки у нас звернення йдуть не лише з Харківської області. Це має бути сильний центр Координаційного штабу поводження з військовополоненими. Він обслуговуватиме не лише Харківську область, він обслуговуватиме абсолютно всіх, хто до нього звернеться", - сказав Синєгубов..

Він додав, що працівники центру встановлюватимуть, чи перебуває особа, з якою перервався зв'язок, у статусі військовополоненого, у статусі зниклого безвісти чи загиблого.

"Основна особливість цього центру - він працюватиме як "єдине вікно". Людині не потрібно буде ходити інстанціями, інститутами або військовими організаціями зі збору довідок, писати пояснення тощо. Людина повинна звернутися тут і отримати абсолютно всю необхідну інформацію, консультацію, довідки тощо", - сказав Синєгубов.

Як розповів керівник Східного регіонального консультаційного центру Сергій Чебишев, на постійній основі в офісі працює 8 людей. Крім того, до центру будуть відряджені представники всіх силових структур та регіональних військових органів управління, що дозволить оперативно отримувати інформацію з військових баз даних.

Східний регіональний консультативний центр відкрився третім після центрів Миколаєва та Вінниці.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах