Ходять у лосинах і випилюють ліс: у громаді під Харковом розповіли про російських окупантів

Ходять у лосинах і випилюють ліс: у Борівській громаді розповіли про російських окупантів.

Ходять у лосинах і випилюють ліс: у Борівській громаді розповіли про російських окупантів. Фото: sm.news

Події
22 травня 2022 17:24

Деякі підрозділи окупантів, які дислокуються на Ізюмському напрямі, мають мізерне матеріальне забезпечення.

Жителі сіл дивуються вигляду росіян, повідомляє Борівська селищна рада.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Окупаційні війська розосереджені за різними населеними пунктами громади. За даними аеророзвідки, найбільша кількість живої сили та техніки супротивника знаходиться у малих селах Боровщини на перетині кордонів трьох областей (Харківській, Луганській та Донецькій), а також у Шейківці, Чернещині, Підлимані, Пісках-Радьковських. Крім того, велика кількість ворожих військ проходить через громаду транзитом.

Живуть окупанти в закладах соціальної інфраструктури та деяких будинках місцевих мешканців. У Гороховатці на даху сільради встановили потужну антену.

«Контингент російських військових дуже різний. Деякі їхні угруповання викликають подив і навіть сміх. Наприклад, підрозділ, який «квартується» у Радьківському клубі біля Бахтіна, має настільки бідне забезпечення, що їхні військові ходять у заношеному домашнім одязі, деяких чоловіків бачили навіть у жіночих лосинах, а замість берців носять калоші чи гумові капці», — розповіли у сільській раді.

Окрім того, окупувавши села громади, російські військові випилюють ліс.

"Місцеві колаборанти, які з перших днів відчайдушно прислуговують окупантам, не користуються повагою навіть у своїх патронів. Так, у Первомайському ще недавно один місцевий посіпака рашистів називав себе "новим старостою", водив їх по селу, показував, де і що можна взяти, розповідав усе про місцевих жителів, у кого якісь настрої та політичні погляди. Але зрадників ніде не люблять – окупанти вже відкрито шукають йому заміну, оскільки їхній «помічник» не користується повагою та авторитетом серед людей», - зазначають у громаді.

Загалом у громаді відносно спокійно, бойові дії не ведуться. Також немає мобільного зв'язку та інтернету, гостро не вистачає ліків, немає можливості зняти готівку.

Виїхати з окупації на територію, підконтрольну українській владі, поки що неможливо, оскільки окупанти повністю закрили блок-пости на в'їзд та на виїзд там, де раніше був хоч якийсь шанс проїхати.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах