Харківська облрада проситиме заборонити УПЦ МП

Харківська облрада проситиме заборонити УПЦ МП.

Харківська облрада проситиме заборонити УПЦ МП. Фото: СБУ

Події
31 сiчня 2023 14:47

Харківська облрада готує звернення до президента, Верховної Ради та Кабміну із проханням заборонити Українську православну церкву Московського патріархату та її структурні підрозділи.

Відповідний проект рішення буде винесено на лютневу сесію.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

У проекті рішення "московська церква" називається одним із інструментів російської агресії.

"Неможливо приховати факти здачі цілих єпархій російської православної церкви, агітації за російський світ та російську зброю, втечу ієрархів-колаборантів у росію, співучасть у викраденні людей, доносів на українських патріотів та ветеранів, священиків Православної Церкви України та інших злочинів. обшуків у приміщеннях УПЦ, зокрема у Києво-Печерській Лаврі довели, що колаборація УПЦ з окупантами - це не поодинокі випадки, а системне явище, і "спроби замаскувати приналежність до Москви успіху не мають", - йдеться у документі.

На думку депутатів, результати обшуків у приміщеннях УПЦ, у тому числі у Києво-Печерській Лаврі довели, що колаборація УПЦ з окупантами – це не поодинокі випадки, а системне явище, і "спроби замаскувати приналежність до Москви успіху не мають".

У зв'язку з цим харківські депутати, зокрема, хочуть закликати Верховну Раду ухвалити закон, яким "російська православна церква, її організації та підрозділи будуть заборонені в Україні".

Нагадаємо, XV сесія Харківської обласної ради VIII скликання відбудеться 14 лютого у режимі відеоконференції. На порядку денному 45 питань, зокрема перейменування села Ватутіне Харківського району.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах