ГБР відкрило кримінальне провадження з приводу "спроби фальшування справи ДТП з автомобілем Ярославського"

ГБР відкрило кримінальне провадження з приводу спроби фальшування справи ДТП з автомобілем Ярославського.

ГБР відкрило кримінальне провадження з приводу спроби фальшування справи ДТП з автомобілем Ярославського. Фото: ГБР

Події
11 лютого 2022 11:36

Державне бюро розслідувань порушило кримінальне провадження щодо спроби фальсифікації справи ДТП із кортежем відомого харківського бізнесмена Олександра Ярославського. Про це повідомила пресс-служба відомства.

Досудове розслідування розпочато за фактом притягнення явно невинного до кримінальної відповідальності (ч. 2 ст. 372 ККУ).

"Можу запевнити — всі провадження будуть ретельно розслідувані і справжні винуватці будуть притягнуті до відповідальності", — заявив директор ДБР Олексій Сухачов.

Також поліція відкрила кримінальне провадження за надання неправдивих свідчень водієм Олександра Ярославського, повідомляє агентство УНН. Кримінальне провадження відкрито 10 лютого за ч. 2 ст. 384 (введення в оману суду чи іншого уповноваженого органу). За цією статтею передбачено покарання до 5 років ув'язнення.

Нагадаємо, водій автомобіля з кортежу бізнесмена Олександра Ярославського вранці 10 лютого прийшов у поліцію з адвокатом та повідомив, що за кермом Mercedes-Benz G-63 знаходився він, а не Ярославський. За його словами, він не знав, що збив людину, думав, що збив тварину чи наїхав на якусь річ. Сьогодні, о 15:00 суд мав обрати йому запобіжний захід. Прокуратура збиралася просити йому утримання під вартою.

ГБР відкрило кримінальне провадження з приводу спроби фальшування справи ДТП з автомобілем Ярославського.ГБР відкрило кримінальне провадження з приводу спроби фальшування справи ДТП з автомобілем Ярославського. Фото: Суспільне

Нагадаємо, в ніч з 9 на 10 лютого на трасі Київ — Харків-Довжанський на смерть збили людину. На місці події було виявлено автомобільний номер 0018 із кортежу бізнесмена Олександра Ярославського.

ГБР відкрило кримінальне провадження з приводу спроби фальшування справи ДТП з автомобілем Ярославського.ГБР відкрило кримінальне провадження з приводу спроби фальшування справи ДТП з автомобілем Ярославського. Фото: прокуратура Харківської області

У DCH повідомили, що за кермом знаходився водій, який працює в одній із допоміжних служб компанії. А сам бізнесмен, за його словами, у ніч ДТП спав удома і про те, що сталося, дізнався вранці. 10 лютого Ярославський відлетів до Лондона "для зустрічі з сім'єю відповідно з сформованим на початку поточного тижня робочим графіком".

Глава МВС Денис Монастирський заявив, що поліція розслідуватиме спробу фальсифікації справи, оскільки водій, який зізнався у тому, що був за кермом, за даними поліції, знаходився в іншому місці. У зв'язку із цим фактом він звільнив начальника харківської поліції Станіслава Перліна.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах