Абітурієнтам з Харківської області можуть надати спеціальні бюджетні місця у вишах

Абітурієнти майже з усієї Харківської області зможуть вступити до вишів на спеціальні бюджетні місця.

Абітурієнти майже з усієї Харківської області зможуть вступити до вишів на спеціальні бюджетні місця. Фото: Слово та справа

Події
27 червня 2022 16:00

Випускникам, які мешкають на особливо небезпечних територіях, у тому числі Харківської області, хочуть надати спеціальні бюджетні місця у вишах за квотою 2.

Окремий порядок вступу до вишів для цієї категорії дітей може бути затверджено найближчим часом, повідомила голова парламентського підкомітету з питань вищої освіти Юлія Гришина.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

"Це стосується не лише тимчасово окупованих територій, а й тих, де ведуться активні бойові дії або є серйозна загроза постійних ракетних обстрілів. Конкретний перелік громад у районах бойових дій, на тимчасово окупованих та навколишніх територіях визначає Мінреінтеграції", - пояснила нардеп.

Нині у переліку є територіальні громади Донецької (66), Харківської (51), Дніпропетровської (7), Луганської (37), Запорізької (52), Херсонської (49), Миколаївської (24), Сумської (18) областей. Загалом у списку 304 громади. У Харківській області квоти не поширюються на випускників шкіл Зачепилівської, Кегичівської, Наталінської, Старовірівської та Сахновщинської громад.

Громади Харківської області, які входять до переліку на даний момент:

Абітурієнтам з Харківської області можуть надати спеціальні бюджетні місця у вишах фото 1Абітурієнтам з Харківської області можуть надати спеціальні бюджетні місця у вишах фото 1

Абітурієнтам з Харківської області можуть надати спеціальні бюджетні місця у вишах фото 2 1Абітурієнтам з Харківської області можуть надати спеціальні бюджетні місця у вишах фото 2

Абітурієнтам з Харківської області можуть надати спеціальні бюджетні місця у вишах фото 3 2Абітурієнтам з Харківської області можуть надати спеціальні бюджетні місця у вишах фото 3

Раніше Юлія Гришина повідомляла, що абітурієнти, які не мають можливості виїхати з окупованих територій та скласти національний мультипредметний тест, зможуть пройти вступні випробування у форматі дистанційної індивідуальної усної співбесіди чи творчого конкурсу.

"Якщо дитина хоче вступити на контракт - достатньо буде подати лише мотиваційний лист. Вступники, які отримають позитивні результати на вступних випробуваннях, зможуть скористатися спеціальною квотою (квота-2) у вузах або гарантовано вступити до закладів професійної вищої освіти", - розповіла голова парламентського підкомітету. за вищою освітою.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах