У мерії пояснили, яку грошову допомогу можуть отримати харків'яни

У мерії пояснили, яку грошову допомогу можуть отримати харків'яни.

У мерії пояснили, яку грошову допомогу можуть отримати харків'яни. Фото: lexinform.com.ua

Події
Сьогодні 10:40

У Харкові надається кілька видів адресної грошової допомоги мешканцям міста. У мерії розповіли, хто має право на таку допомогу.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Так, одноразова адресна грошова допомога надається жителям Харківської міської територіальної громади, у тому числі ВПО, зареєстрованих у Харкові, які виявили бажання розпочати військову службу за контрактом на посадах рядового, сержантського та старшинського складу у підрозділах десантно-штурмових військ та морської піхоти Збройних Сил України. Вони мають укласти контракт на проходження військової служби згідно з наданими Харківським обласним територіальним центром комплектування та соціальної підтримки списками.

Дітям загиблих (померлих) захисників та захисниць України та дітям загиблих (померлих) під час проведення антитерористичної операції, здійснення заходів щодо забезпечення національної безпеки та оборони, відсічі та стримування збройної агресії у Донецькій та Луганській областях надається щомісячна адресна грошова допомога.

Крім того, жителі міста Харкова, які мають хронічне захворювання нирок, отримують одноразову грошову допомогу на транспортування до медичних закладів, що розташовані на території Харкова, для проведення за життєвими показниками амбулаторного гемодіалізу згідно зі списком Департаменту охорони здоров'я Харківської міської ради.

Водночас адресна грошова допомога у розмірі до 5 тисяч гривень за зверненням до депутатів Харківської міської ради наразі не надається.

Як повідомили у Департаменті соціальної політики, така допомога була передбачена у Програмі сприяння безпечному життєдіяльності у сфері соціального захисту населення міста Харкова на 2021-2025 роки. Проте з 24 лютого 2022 року на час воєнного стану її надання тимчасово припинено.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах