Як діяти, якщо родич потрапив у полон або зник безвісти: інструкція

Як діяти, якщо родич потрапив у полон чи зник безвісти.

Як діяти, якщо родич потрапив у полон чи зник безвісти. Фото: loda.gov.ua

Події
23 вересня 12:05

У поліції розповіли порядок дій, якщо ви втратили зв'язок зі своїми рідними або отримали повідомлення про невідоме зникнення військовослужбовця.

Насамперед необхідно звернутися до найближчого територіального відділу поліції та написати заяву за цим фактом, попереджають у ГУ Нацполіції Харківської області.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

"Правоохоронці зареєструють кримінальне провадження. Після цього у рідних зниклого будуть відібрані біологічні зразки з метою призначення молекулярно-генетичної експертизи. При цьому поліція звертає увагу громадян, що зазначені дії не свідчать про загибель особи, з якою втрачено зв'язок", - уточнили в поліції.

Також у Головному управлінні Національної поліції у Харківській області створено Центр з розшуку осіб, які зникли безвісти за особливих обставин.

Представники центру надають консультації під час особистого прийому, що здійснюється у Харкові за попереднім записом або під час звернення на телефони гарячої лінії:

  • 063 311 35 40,
  • 093 168 18 51.

Телефони працюють у будні дні з 09:00 до 18:00.

Інформацію про роботу центру можна переглянути на офіційному сайті Головного управління Національної поліції у Харківській області.

Як діяти, якщо родич потрапив у полон або зник безвісти: інструкція фото 1Як діяти, якщо родич потрапив у полон або зник безвісти: інструкція фото 1

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах