Через масштабну лісову пожежу в Ізюмському районі евакуювали ще одне село

Через масштабну лісову пожежу в Ізюмському районі евакуювали ще одне село.

Через масштабну лісову пожежу в Ізюмському районі евакуювали ще одне село. Фото: ДСНС

Події
18 вересня 20:37

Через масштабну лісову пожежу в Ізюмському районі частково евакуювали мешканців села Андріївка.

Про це в ефірі телемарафону Єдині новини повідомив начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

На території Харківської області зафіксовано 14 осередків займання у лісових масивах. Найбільш загрозлива ситуація склалася в Ізюмському районі.

"Вогонь підходить до населеного пункту Андріївка Донецької громади. Розповсюдженню полум'я сприяє посушлива погода та пориви вітру. Сьогодні вранці площа займання в лісових насадженнях на цьому напрямку становила понад 5 гектарів, а вже після обіду – зросла до близько 40 гектарів. Прийнято рішення про евакуацію трьох вулиць у селі Андріївка, які наближені до лісового масиву, це приблизно 250 людей”, – сказав Олег Синєгубов.

За його словами, для ліквідації загоряння залучено усі внутрішні ресурси Харківської області, задіяно близько 600 працівників ДСНС, у тому числі з Полтавської, Дніпропетровської, Луганської областей, понад 200 одиниць спецтехніки, пожежні потяги. Протистояння масштабній лісовій пожежі утруднено тим, що вона вирує на деокупованій території, яка була густо замінована ворогом, додав начальник Харківської ОВА.

У ДСНС Харківської області також повідомили, що станом на сьогодні у Харківській області продовжується ліквідація шести лісових пожеж, що виникли у період з 15 по 18 вересня. Остання з них о 08:38 у селі Хотимля Старосалтівської громади, де горить лісова підстилка на площі 500 м кв. Загальна площа цих лісових пожеж становить понад 460 га.

Також палає 33,5 га сухого трав'яного настилу навколо палаючих лісів. Найбільша за площею лісова пожежа зафіксована на території Васищевського лісництва поблизу селища Васищеве Безлюдівської громади. Вона виникла 15 вересня близько 07:00 одразу на 4-х локаціях.

"Завдяки зусиллям рятувальників ДСНС та відомчій пожежній охороні лісового господарства 16 вересня о 19.15 вогонь вдалося локалізувати на загальній площі 207,7 га. Роботи з ліквідації тривають. Загалом станом на даний момент 4 з 6 пожеж 3 локалізовані. рятувальників та 74 одиниць техніки ДСНС, а також 23 одиниць техніки та понад 50 лісівників (у тому числі працівники ДП "Ліси України"). Шановні громадяни! Памʼятайте, що важливо дотримуватися правил пожежної безпеки у природних екосистемах та під час проведення господарських робіт на власних ділянках. Вогонь поширюється швидко і навіть невелике займання може спричинити масштабну пожежу", - кажуть рятувальники.

За даними ХОВА, у Куп'янському районі також оголошено евакуацію - тільки вже через збільшення обстрілів.

"Через збільшення кількості ворожих обстрілів на Куп'янському напрямку Кондрашовській, Курилівській та Куп'янській громадах було оголошено обов'язкову евакуацію сімей з дітьми примусовим способом. З 9 по 14 вересня з небезпечних населених пунктів вже евакуювали 43 дитини з сім'ями. Робота в цьому напрямку продовжується. "», - сказав Олег Синєгубов.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах