На Салтівці чоловік кинув у знайомого гранату

На Салтівці чоловік кинув у знайомого гранату.

На Салтівці чоловік кинув у знайомого гранату. Фото: Харківська обласна прокуратура

Події
16 вересня 16:24

У Харкові затримали 43-річного чоловіка, який кинув у знайомого гранату, ледь не позбавивши його життя. Харків'янину повідомили про підозру в закінченому замаху на умисне вбивство та придбання, зберігання бойового запасу без передбаченого законом дозволу (ч. 2 ст. 15, ч.1 ст.115, 115.1 ст. 263 КК України).

Пригода сталася 14 вересня на вулиці Героїв Праці.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Як розповіли у Харківській обласній прокуратурі, затриманий — харків'янин, який раніше неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності, у тому числі за злочини у сфері незаконного обігу наркотичних засобів та крадіжки. 14 вересня цього року чоловік вийшов на балкон своєї квартири, розташованої на першому поверсі будинку на вулиці Героїв Праці, щоб поспілкуватися зі знайомим, який стоїть на вулиці.

Під час розмови між чоловіками виник словесний конфлікт. Підозрюваний увійшов до кімнати і взяв гранату РГД-5. Повернувшись на балкон, він висмикнув запобіжну чеку з кільцем та кинув боєприпас у бік свого співрозмовника.

На Салтівці чоловік кинув у знайомого гранату.На Салтівці чоловік кинув у знайомого гранату. Фото: Харківська обласна прокуратура

"Внаслідок вибуху 34-річний потерпілий отримав тілесні ушкодження, проте завдяки своєчасно наданій медичній допомозі його життя врятовано. Правоохоронці оперативно затримали зловмисника. Наразі встановлюються обставини, за яких чоловік придбав гранату, а також вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою" - розповіли у прокуратурі.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах