Представники Міжнародного Кримінального суду оглянули російські катівні в Харківській області

Представники Міжнародного Кримінального суду оглянули російські катівні в Харківській області.

Представники Міжнародного Кримінального суду оглянули російські катівні в Харківській області. Фото: Харківська обласна прокуратура

Події
13 вересня 18:15

Команда Міжнародного кримінального суду у супроводі прокурорів оглянула катівні, облаштовані російськими військовими під час окупації Харківщини.

Про це повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Керівник розслідуваннями міжнародних злочинів, скоєних в Україні, від Офісу прокурора Міжнародного кримінального суду Бренда Дж. Голліс разом зі своєю командою та начальником Департаменту протидії злочинам, скоєним в умовах збройного конфлікту, Офісу Генерального прокурора Юрієм Білоусовим, оглянули катівні, облаштовані російськими військовими під час окупації Харківської області.

Представники Міжнародного Кримінального суду оглянули російські катівні в Харківській області.Представники Міжнародного Кримінального суду оглянули російські катівні в Харківській області. Фото: Харківська обласна прокуратура

Начальник управління протидії злочинам, скоєним в умовах збройного конфлікту, Харківської обласної прокуратури Спартак Борисенко розповів, що прокурори спільно з іншими правоохоронцями виявили 25 катівень у Харківській області. Зібрані докази свідчать про те, що до затриманих застосовувалися тортури, фізичне, психологічне та сексуальне насильство. Людей майже не годували та давали пити лише технічну воду. Спилювали зуби, зв'язували зап'ястя рук і за допомогою крана з металевим гаком піднімали тіла людей у повітря, виривали нігті, застосовували струм, що подається через дроти, прив'язані до різних частин тіла, били гумовими ціпками.

"Ми розглядаємо та розслідуємо кожен факт, працюємо з постраждалими, щоб Росія понесла відповідальність за знущання з людей", – сказав він.

У рамках ширшого розслідування злочинних дій, скоєних в Україні, прокурори Міжнародного кримінального суду збирають та аналізують докази тортур цивільних осіб у Харківській області.

"Наша плідна співпраця з МКС триває. Основна увага має бути зосереджена на злочинцях усіх рівнів, щодо яких достатньо доказів для притягнення до кримінальної відповідальності незалежно від рангу чи посади. Робимо все можливе, щоби злочинці відповіли за законом. Все. І це неодмінно буде. Питання лише часу”, – каже Юрій Білоусов.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах