Ідуть бої: що відбувається на лінії фронту під Куп'янськом та Вовчанськом

Ідуть бої: що відбувається на лінії фронту під Куп'янськом та Вовчанськом.

Ідуть бої: що відбувається на лінії фронту під Куп'янськом та Вовчанськом. Фото: Генштаб ЗСУ

Події
29 серпня 11:18

Російські війська не припиняють штурмів у Харківській області. За даними на 9:30 четверга, 29 серпня, по дві бойові зіткнення тривають поблизу Вовчанська та Куп'янська.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За інформацією оперативного тактичного угрупування "Харків", минулої доби на Харківському напрямку російські війська двічі безуспішно штурмували позиції українських підрозділів у районах Вовчанська та Липців. Також ворог завдав шість авіаударів із використанням шести КАБів та 22 некерованих авіаційних ракет. Крім того, окупанти завдали 43 ударів дронами-камікадзе та 393 рази обстріляли позиції Сил оборони України.

З початку цієї доби тривають два бойові сутички в районі Вовчанська.

"На Харківському напрямку обстановка істотних змін не зазнала. Війська Росії не залишають спроб витісняти українських військових із займаних позицій. У районі населеного пункту Глибоке окупанти намагалися здійснити перегрупування, внаслідок дій Сил оборони зазнали втрат, планують евакуаційні заходи. Поблизу Лук'янців підрозділи окремого мотострілецького полку 11-го армійського корпусу здійснили поповнення БК мінометних розрахунків. В районі Стариці та Огірцевого ворог здійснює заходи логістичного забезпечення, інженерного обладнання позицій. Активізував ведення повітряної розвідки. У Вовчанську в рамках підготовки до штурмових дій противник здійснив спробу доставки особового складу до центральної частини міста із застосуванням 2-х танків та 2-х МТЛБ, поніс втрати та відійшов", - розповіли у ОТГ "Харків".

За інформацією військових, у районі населеного пункту Тихе противник продовжує проводити заміну 83-ї окремої десантно-штурмової бригади на 136-у окрему мотострілецьку бригаду 58-ї армії.

Окрім того, виконуючи наказ міністра оборони РФ від 21.08.2024г. та начальника генерального штабу РФ від 22.08.2024р. здійснюється формування добровольчої бригади "Барс" у складі трьох добровольчих загонів "Барс-Брянськ", "Барс-Курськ", "Барс-Бєлгород" загальною чисельністю 4921 військовослужбовця. Їх планують задіяти на користь угруповання військ "Північ".

Як розповіли в ОТГ "Харків", втрати ворога (безповоротні та санітарні) за минулу добу склали 110 людей.

Також ворог втратив знищеними та пошкодженими 71 одиницю озброєння та військової техніки, зокрема:

  • 1 танк,
  • 1 бойова броньована машина,
  • 1 система ППО,
  • 7 артилерійських систем,
  • 17 автомобілів,
  • 2 одиниці спеціальної техніки,
  • 42 БпЛА.

Знищено:

  • 45 укриттів для особового складу,
  • 1 місце зберігання боєкомплекту.

На Харківському напрямку війська рф продовжують спроби штурмових дій, проте діють без підтримки броньованої техніки, розповів начальник відділу комунікацій 77-ї окремої аеромобільної бригади.

На Куп'янському напрямку ворог діє активніше та за минулу добу 23 рази атакував українські позиції.

"Поблизу населених пунктів, Синьківка, Колесниківка, Стельмахівка та Кругляківка підрозділи Сил оборони відбили 21 атаку. Ситуація напружена, триває 2 боє", - розповіли в Генштабі ЗСУ.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах