У Харкові російський агент намагався виявити систему Patriot у місті

У Харкові російський агент намагався виявити систему Patriot у місті.

У Харкові російський агент намагався виявити систему Patriot у місті. Фото: СБУ

Події
26 серпня 19:28

У Харкові викрито агента, який збирав для ФСБ РФ дані про розташування Сил оборони та систем Patriot.

Про це повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

36-річному чоловікові повідомлено про підозру у несанкціонованому розповсюдженні інформації про переміщення, рух та розташування Збройних Сил України, скоєне в умовах військового стану з метою надання такої інформації державі, яка здійснює збройну агресію проти України (ч. 3 ст. 114-2 КК України).

У Харкові російський агент намагався виявити систему Patriot у місті.У Харкові російський агент намагався виявити систему Patriot у місті. Фото: Харківська обласна прокуратура

За даними слідства, у квітні 2024 року харків'янин, який працює водієм однієї із мереж продуктових магазинів, через месенджер "Telegram" почав спілкуватися зі співробітником ФСБ РФ. Він погодився передавати представнику Росії необхідну інформацію щодо підривної діяльності проти України.

Для виконання ворожого завдання новоспечений агент їздив Харковом службовим автомобілем, нібито виконуючи свою роботу, проте насправді приховано фіксував місця дислокації українських захисників та військової техніки.

Також чоловік намагався знайти розташування зенітно-ракетних комплексів Patriot у місті.

"Усю інформацію він передавав російському куратору в їхньому особистому чаті. Ці дані були необхідні РФ для планування атак ракетами, БПЛА та авіаційними боєприпасами по обласному центру. Встановлено, що агент працював за ідею: гроші за роботу на ворога він не отримував", - розповіли у прокуратурі.

У Харкові російський агент намагався виявити систему Patriot у місті.У Харкові російський агент намагався виявити систему Patriot у місті. Фото: СБУ

Правоохоронці викрили ворожого інформатора. Суд задовольнив клопотання сторони обвинувачення: підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Досудове розслідування та оперативний супровід – Управління СБУ у Харківській області.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах