Військові розповіли про ситуацію на Харківському напрямку

Військові розповіли про ситуацію на Харківському напрямку.

Військові розповіли про ситуацію на Харківському напрямку. Фото: 17 ВІДБр

Події
26 серпня 11:02

На Харківському напрямку на ранок 26 серпня ситуація залишається напруженою. Противник веде активні штурмові позиції українських захисників.

"Сили оборони України продовжують відбивати атаки російських окупаційних військ, контратакують і вживають заходів щодо посилення стійкості оборони", - кажуть в ОТУ "Харків".

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За інформацією ОТУ, в районі населеного пункту Глибоке противник здійснює перегрупування штурмових груп особового складу 11-го танкового полку 18-ї мотострілецької дивізії на передових позиціях, проводить евакуацію втрат та заходи логістичного забезпечення.

Поблизу Лук'янців ворог вживає заходів для відновлення боєздатності з метою продовження штурмових дій.

У районі Стариці та Огірцевого противник проводить заходи інженерного обладнання захисних споруд на позиціях 41 мотострілецького полку 72 мотострілецької дивізії 44 армійського корпусу. У районі лісового масиву намагається облаштувати стартові позиції БПЛА.

У Вовчанську російські окупанти проводять повітряну розвідку за допомогою БПЛА, нарощують систему зв'язку, готуються до відновлення штурмових дій з метою відновлення втраченого стану, деблокування Агрегатного заводу та розширення зони контролю.

Минулої доби сталося 4 бойові зіткнення. Окупанти завдали трьох ракетних ударів і двох авіаударів з використанням одного КАБу і двох некерованих авіаційних ракет. Також завдали 48 ударів дронами-камікадзе та 341 раз обстріляли позиції сил оборони України.

З початку цієї доби продовжується одне бойове зіткнення в районі Вовчанська.

"Сили оборони України адекватно реагують на дії та продовжують знищувати живу силу, озброєння та військову техніку російських оккупантів. Втрати ворога (безповоротні та санітарні) за минулу добу склали 93 особи", - кажуть в ОТУ.

Також на Харківському напрямку ворог втратив знищеними та пошкодженими 77 одиниць озброєння та військової техніки, зокрема:

  • 2 танки,
  • 2 бойові броньовані машини,
  • 12 артилерійських систем,
  • 9 автомобілів,
  • 6 одиниць спеціальної техніки,
  • 46 БпЛА.

За даними "Харків", також знищено 46 укриттів для особового складу, 3 місця зберігання боєкомплекту.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах