У Харкові підприємцям продовжили податкові пільги до кінця року

У Харкові підприємцям продовжили податкові пільги до кінця року.

У Харкові підприємцям продовжили податкові пільги до кінця року. Фото: 24 Канал

Події
20 серпня 10:13

У Харкові для всіх фізичних, юридичних осіб та підприємців у Харкові продовжили звільнення від сплати податку на нерухомість, на землю та єдиного податку для ФОП 4 групи.

Відповідне рішення було ухвалено 19 серпня на позачерговій сесії міськради.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Відповідно до рішення, продовжується дія пільг з місцевих податків для фізичних, юридичних осіб та підприємців на друге півріччя 2024 року.

"Харків, ймовірно, єдине місто в Україні, а можливо, і у світі, яке пішло на такий сміливий крок задля підтримки підприємницької сфери, навіть ціною втрат значних надходжень до міського бюджету. Адже ми розуміємо, наскільки важливими є ці пільги в умовах війни і що завдяки їм власники бізнесів матимуть можливість інвестувати більше оборотних коштів у розвиток своєї справи", - прокоментував це рішення мер Харкова Ігор Терехов.

Нагадаємо, з 1 квітня 2024 року було скасовано податкове зобов'язання після нарахування орендної плати за земельні ділянки комунальної форми власності. Ставка земельного податку ділянки фізичних і юридичних становить 0% їх нормативної грошової оцінки.

Також на рівні 0% було встановлено ставку податку на нерухоме майно (якщо це не земельна ділянка, яка перебуває у власності юридичних осіб). Крім того, платникам єдиного податку четвертої групи надано стовідсоткове зменшення податкових зобов'язань.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах