Ще вісім людей можуть стати почесними харків'янами: список кандидатів

Ще вісім людей можуть стати почесними харків'янами.

Ще вісім людей можуть стати почесними харків'янами. Фото: Накіпіло

Події
16 серпня 17:07

Експертна рада сьогодні, 16 серпня, затвердила кандидатури на присвоєння звання "Почесний громадянин міста Харкова".

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За даними Харківської міської ради, цього року було затверджено такі кандидатури:

  1. Анатолій Баргілевич – начальник Генерального штабу Збройних Сил України, генерал-майор. За його керівництва було звільнено значну частину Харківської області.
  2. Андрій Малиновський – командувач ракетними військами та артилерії ЗСУ – заступник командувача Сухопутними військами ЗСУ, генерал-майор. Брав безпосередню участь у плануванні наступальної операції на Слобожанському напрямі.
  3. Олександр Серпухов - начальник Військового інституту танкових військ НТУ "ХПІ", бригадний генерал. Брав участь у бойових діях та забезпеченні заходів національної безпеки та оборони.
  4. Олександр Півненко – командувач Національної гвардії України, бригадний генерал. Учасник АТО та ООС. З першого дня повномасштабного вторгнення став на захист міста, брав участь у звільненні населених пунктів Кутузівка, Мала Рогань, Циркуни тощо.
  5. Олександр Мамалуй – суддя Верховного Суду, заступник голови Верховного Суду, майор. Тричі (у 2014, 2015, 2022 роках) добровільно ставав на захист України.
  6. Віталій Онацький – заступник командира 92-ї окремої штурмової бригади імені кошового отамана Івана Сірка, полковника. Брав участь у ООС на території Донецької та Луганської областей. Під час повномасштабної війни обороняє Харків та всю Україну.
  7. Георгій Романов – начальник Північно-Східного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань полковник. За його сприяння до лав ЗСУ мобілізовано значну кількість засуджених, які зараз захищають суверенітет держави.
  8. Максим Крипак – багаторазовий чемпіон та призер Паралімпійських ігор. Встановив три рекорди Паралімпійських ігор, вісім рекордів Європи та шість рекордів світу.

"Традицію присвоєння звання почесних громадян було перервано за радянських часів. Однак її відновили. Серед кандидатур, які затвердили сьогодні, - переважно військові, які захищають наше рідне місто та всю Україну. Завдяки їм ми маємо можливість жити та працювати", - прокоментував мер Ігор Терехов.

Рішення про затвердження списку кандидатур буде розглянуто на найближчій сесії Харківської міської ради.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах