РФ обстріляла автомобіль госпітальєрів під Харковом: є загиблі та поранені

РФ обстріляла автомобіль госпітальєрів під Харковом: є загиблі та поранені.

РФ обстріляла автомобіль госпітальєрів під Харковом: є загиблі та поранені. Фото: Сергій Болвінов

Події
14 серпня 21:25

Сьогодні, 14 серпня, у селищі Біла Колодязь Вовчанської громади росіяни атакували машину медичного батальйону "Госпітальєри". Загинули два медики - чоловік та жінка, які були в автомобілі.

Про це повідомив начальник слідчого управління поліції Харківської області Сергій Болвінов.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Вибухом з російського безпілотника зачепив автомобіль цивільних, який також їхав у тому ж напрямку. Там було троє людей, всі вони поранені.

У медичному добровольчому батальйоні "Госпітальєри" повідомили, що загинула шпитальєрка Олександра Мулькевич (подруга Майк).

РФ обстріляла автомобіль госпітальєрів під Харковом: є загиблі та поранені.РФ обстріляла автомобіль госпітальєрів під Харковом: є загиблі та поранені. Фото: facebook.com/hospitallers

"Сьогодні в Харківській області росіяни скоїли черговий злочин. Було поцілено з fpv-дрона евакуаційну машину медиків-Госпітальєрів Харківської області, яка прямувала на виконання завдання. 1 парамедикиня з пораненням середнього ступеня вже в госпіталі, їй надають оперативну допомогу. Обговорюємо питання транспортування пораненої до київського медичного закладу. Одна дівчина, на жаль, загинула. На щиті посестра Майк Мулькевич Олександра Юріївна (27.03.1989-14.08.2024)", - повідомила командир батальйону "Госпітальєри" Яна Зінкевич.

Інформація про чин прощання та похорон буде оголошена пізніше.

"Екіпаж із трьох дівчат мав відпрацювати сьогодні крайній день своєї ротації і завтра вже бути вдома зі своїми сім'ями. Троє відважних українок, які обрали своєю місією порятунок людських життів, мирну та небезпечну ідею, були змушені змінити свої мирні професії та долучитися до підтримки українських Сил оборони. На кривавому рахунку росіян ще одна обірвана молода доля відважної українки. Я висловлюю глибокі співчуття родині полеглої Героїні - чоловікові та матері, її друзям, побратимам, посестрам, екіпажу. Це дуже важка втрата для нашого батальйону і для усієї держави", - написала Зінкевич.

"Майк, нам буде тебе дуже не вистачати. ​​Вже не вистачає. І біль розриває серце на шматки. Прекрасна, добра, усміхнена, сильна. Вічна пам'ять і слава героям України, які віддали своє життя заради життя інших", - кажуть у батальйоні.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах