Ще у трьох прикордонних районах Харківської області посилюють комендантську годину

Ще у трьох прикордонних районах Харківської області посилюють комендантську годину.

Ще у трьох прикордонних районах Харківської області посилюють комендантську годину. Фото: Цензор.НЕТ

Події
13 серпня 17:04

У понад 200 населених пунктах Богодухівського, Харківського, Куп'янського, Ізюмського районів планують посилити комендантську годину. Також у прифронтових населених пунктах області посилюють евакуаційні заходи.

Відповідне рішення було розглянуто під час засідання Ради оборони. Про це в ефірі телемарафону Єдині новини розповів начальник Харківської ОВА Олег Синегубов.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Комендантська година триватиме з 17:00 до 09:00 наступної доби. 

"Такі заходи викликані ситуацією безпеки, а також активізацією протидії ворожим диверсійно-розвідувальним групам у прикордонних та наближених до лінії фронту громадах. Закликаємо жителів цих населених пунктів евакуюватися з небезпечних територій. Всім громадянам гарантуємо комплексну підтримку, гуманітарною, юридичною й медичною допомогою на всіх етапах, за необхідності надаємо тимчасове житло", – сказав Синєгубов.

У ХОВА зазначають, що загальна кількість ворожих керованих авіабомб, випущених територією області, зменшилась. Проте противник продовжує завдавати ударів по цивільним об'єктам та мирному населенню Харківщини.

Так, напередодні противник завдав масованого удару по місту Богодухів та його околицях.

"Всього було зафіксовано 6 ворожих ракет, наразі їх тип встановлюється. У місцях влучань працюють відповідні спецпідрозділи, ліквідація наслідків обстрілу триває. Майже зруйновано кілька десятків житлових будинків, ще кілька десятків – пошкоджено. Внаслідок удару зазнали поранень 7 цивільних людей. Всім постраждалим надали необхідну медичну допомогу”, - попередив начальник ХОВА.

За його словами, Золочівський, Липецький та Вовчанський напрями також залишаються під ворожим вогнем, там тривають бойові зіткнення. На Куп'янському напрямі противник також припиняє бойових дій.

"За добу зафіксовано близько 10 ворожих атак, проте успіху окупанти не мають і зазнають значних втрат у живій силі та техніці", - сказав Синєгубов.

Загалом із небезпечних територій Вовчанського, Липецького, Золочівського напрямів було евакуйовано близько 14 тисяч осіб, з них понад 1000 – діти із сім'ями. Наразі евакуаційні заходи тривають, додав начальник Харківської обласної військової адміністрації.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах