Екс-ректор одного з харківських вишів піде під суд

Екс-ректор одного з харківських вишів піде під суд.

Екс-ректор одного з харківських вишів піде під суд. Ілюстрація: elevatorist.com

Події
08 серпня 11:15

Перед судом постане колишній ректор одного із вишів Харкова. Його звинувачують у розтраті – незаконній виплаті заробітної плати (ч. 3 ст. 191, ч. 3). КК України).

Про це повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За даними слідства, у листопаді 2019 року чоловік, який на той момент був чинним ректором одного з харківських вишів, працевлаштував до себе на роботу свою знайому. Проте призначення на посаду було фіктивним — фактично жінка не виконувала роботу і навіть не з'являлася на робочому місці. При цьому їй нараховувався трудовий стаж та щомісячно виплачувалася заробітна плата.

"Чиновник взагалі не мав права працевлаштовувати жінку на посаду, тому що вона не надала жодних документів, що підтверджують у неї наявність вищої освіти, тому обвинувачений безпідставно підписував документи на отримання заробітної плати знайомій. З листопада 2019 по 2021 рік "співробітниця" вишу незаконно "заробила" майже 250 тисяч гривень", - розповіли у прокуратурі.

Екс-ректора судитимуть у Дзержинському районному суді за фактами розтрати чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненого повторно, а також службового підроблення (ч. 3 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України). Йому загрожує до восьми років позбавлення волі, з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах