РФ посилила обстріл українських позицій на Харківському напрямку і готується до штурму — ОТУ "Харків"

РФ посилила обстріл українських позицій на Харківському напрямку і готується до штурму - ОТУ "Харків".

РФ посилила обстріл українських позицій на Харківському напрямку і готується до штурму - ОТУ "Харків". Фото: Генштаб ЗСУ

Події
07 серпня 19:08

З початку тижня в операційній зоні ОТУ "Харків" відзначається значне посилення кількості обстрілів із боку російських окупантів. Минулої доби сталося 517 обстрілів позицій захисників України.

За даними військових, противник застосовує артилерію, міномети та системи залпового вогню, завдаючи ударів по позиціях Сил оборони України, що може свідчити про наміри ворога розпочати активні штурмові дії.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Особливої уваги потребує район Вовчанська, де інтенсивність обстрілу особливо висока. За даними розвідки, російські окупаційні сили нарощують військову присутність, проводять підготовчі заходи, зосереджуючи сили та техніку у цьому районі.

"Незважаючи на загрозу ворога, Сили оборони України готові до стримування та відсічі будь-яких наступальних дій. Наші військові підрозділи постійно проводять тренування та підготовчі заходи, зміцнюють оборонні позиції та посилюють взаємодію між підрозділами. Завдяки високому професіоналізму та мужності українських військових наша оборона залишається міцною і готовою до будь-яких викликів. Україна отримує значну підтримку з боку міжнародних партнерів, які постачають сучасне озброєння та військове обладнання, необхідне для ефективної оборони. Ця підтримка сприяє зміцненню наших оборонних спроможностей та підвищенню готовності до відбиття агресії. Ми впевнені у своїй здатності зупинити окупантів, не допустивши їхнього просування на нашій території", - йдеться у повідомленні ОТУ "Харків".

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах