Три вищі освіти: у глави ХОВА з'явився заступник із IT-стратегії

Три вищі освіти: у глави ХОВА з'явився заступник із IT-стратегії.

Три вищі освіти: у глави ХОВА з'явився заступник із IT-стратегії. Фото: LinkedIn

Події
30 липня 14:00

У начальника Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова з'явився новий заступник із IT-сфери. До його обов'язків входитиме координація та реалізація ІТ-стратегії; модернізація цифрової інфраструктури області; впровадження нових електронних сервісів для покращення доступу до послуг.

Також він буде зосереджений на підвищенні цифрової грамотності та відновленні мереж мобільного зв'язку та Інтернету в деокупованих районах, повідомили у ХОВА.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Крім того, він запроваджуватиме програми підвищення цифрової грамотності серед населення та працівників урядових установ та підприємств.

В облдержадміністрації розповіли, що Андрій Дорожко – фахівець із трьома вищими освітами. Володіє англійською та німецькою, має гарні менеджерські здібності. Перед цим працював на керівних посадах, зокрема у Харківській обласній військовій адміністрації – очолював Департамент агропромислового комплексу.

За даними соціальної мережі linkedin та сайту youcontrol, Андрій Дорожко керував агрофірою "Сади України" та "Будівельною компанією "Інженер-21"". Також він є фундатором компанії "Єдина міжнародна транспортна система".

"Харківщина вже має потужний ІТ-кластер. Бажаю новопризначеному CDTO максимально використати потенціал для реалізації нових цифрових проектів", - сказав голова ХОВА Олег Синєгубов.

Три вищі освіти: у глави ХОВА з'явився заступник із IT-стратегії.Три вищі освіти: у глави ХОВА з'явився заступник із IT-стратегії. Фото: ХОВА

У Харківській області ведеться робота щодо покращення електронних послуг. В області функціонує 157 точок доступу для надання адмінпослуг, тоді як ще на початку 2022 року функціонували лише 74 точки.

Серед важливих викликів у Харківській області – це 100% відновлення мережі мобільного зв'язку та доступу до мережі Інтернет. Це завдання важливе, оскільки після деокупації 30% території низка населених пунктів залишалася без зв'язку:

  • у 77,4% деокупованих населених пунктах відновили мобільний зв'язок;
  • у 61,6% деокупованих населених пунктах забезпечили доступ до Інтернету;
  • до швидкісного Інтернету Wi-Fi доступ підключили 61% відкритих зон області.

Загальна кількість мешканців області, які пройшли навчання на платформі Дія. Освіта у 2023 році склала понад 222 тисячі осіб, тобто 98% від плану.

"Цифрова трансформація в умовах війни – це важлива складова, яка зміцнює національну безпеку через інноваційні технології. Вона дозволяє швидко реагувати на загрози, забезпечує збирання та аналіз великих обсягів даних для прийняття обґрунтованих рішень, інтегрує різні галузі управління. Збільшуючи ефективність державних органів усіх рівнів, робимо країну більш стійкою та конкурентоспроможною в умовах глобальних світових процесів. Ми щодня у цьому переконуємось, працюючи з міжнародними партнерами”, – вважає Андрій Дорожко.

За даними ХОВА, Харківщина має потужний ІТ-кластер, з якими вже вдалося реалізувати чимало спільних проектів, у тому числі і з рекрутингу в локальний підрозділ ЗСУ. Серед завдань новопризначеного CDTO – це максимальне залучення наявного ресурсу та використання потенціалу для реалізації низки цифрових проектів.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах