РФ вдарила по залізничному вокзалу в Будах: є загиблі та поранені

РФ ударила по залізничній станції у Будах.

РФ ударила по залізничній станції у Будах. Фото: Харківська обласна прокуратура

Події
13 липня 20:57

Росіяни сьогодні, 13 липня, обстріляли залізничні об'єкти у селищі Буди Харківського району. Двоє людей загинули, 22 - постраждали.

Про це повідомив начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Попередньо п'ять залізничників поранено: машиніст, начальниця станції, черговий станції, старший колійний майстер і складач поїздів. Інші залізничники з осколковими пораненнями та контузією госпіталізовані, ще двом надано медичну допомогу на місці.

Загинули двоє людей. Серед них начальник Харківського районного управління ГУ ДСНС у Харківській області Артем Костиря.

Загинув начальник Харківського районного управління ГУ ДСНС у Харківській області Артем Костиря.Загинув начальник Харківського районного управління ГУ ДСНС у Харківській області Артем Костиря. Фото: ДСНС

Загалом поранено 22 особи — 16 чоловіків та 6 жінок віком від 14 до 81 року. Дві людини у тяжкому стані, 13 у середньому, інші – у легкому.

"Ворог цілеспрямовано завдав два удари з проміжком о півгодини, коли всі профільні служби вже були на місці", - сказав Синєубов.

РФ ударила по залізничній станції у Будах.РФ ударила по залізничній станції у Будах. Фото: Харківська обласна прокуратура

У прокуратурі повідомили, що ракетного удару було завдано по залізничному вокзалу близько 15:40. Після прибуття служб війська РФ з тактики повторного удару вдарили ракетою по тій самій локації. Загинули начальник Харківського районного управління ГУ ДСНС у Харківській області та поліцейський сектор реагування патрульної поліції відділу поліції №3 ХРУП №1 ГУНП у Харківській області.

За даними поліції, загинув їхній колега старший сержант поліції Олексій Кощий. Разом із напарником він оперативно прибув на місце влучення ракети. За 20 хвилин обстріл повторився. Олексій загинув на місці. За життя його колеги Сергія Лопанді борються лікарі. Олексію було лише 35. У нього залишилася дружина та 9-річний син.

Загинув поліцейський сектор реагування патрульної поліції відділу поліції №3 ХРУП №1 ГУНП у Харківській області Олексій Кощий.Загинув поліцейський сектор реагування патрульної поліції відділу поліції №3 ХРУП №1 ГУНП у Харківській області Олексій Кощий. Фото: поліція Харківської області

Також поранено трьох рятувальників.

Усього отримали травми різного ступеня тяжкості 23 особи, зокрема 14-річна дівчинка. Пошкоджено об'єкти залізничної інфраструктури, житлові будинки, автомобілі.

РФ ударила по залізничній станції у Будах.РФ ударила по залізничній станції у Будах. Фото: ДСНС

За попередніми даними, із РФ вдарили по селищу двома ракетами Іскандер-М.

За даними Укрзалізниці, уражені вагони, загоряння, що виникло через ворожий удар, було оперативно локалізовано.

"Ворог щодня продовжує бити по залізничній інфраструктурі. Найбільше ударів зазнають наші об'єкти поблизу лінії фронту в Харківській, Донецькій, Запорізькій області та на півдні України. Дякуємо кожному залізничнику, який незважаючи на підступність та жорстокість ворога, продовжує забезпечувати рух поїздів за графіком, медичну евакуацію, перевезення критичних вантажів", - кажуть в Укрзалізниці.

РФ ударила по залізничній станції у Будах.РФ ударила по залізничній станції у Будах. Фото: Харківська обласна прокуратура

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах