Військовослужбовці та ветерани можуть скористатися безкоштовним зубопротезуванням: куди звертатися

Військовослужбовці та ветерани можуть скористатися безкоштовним зубопротезуванням: як отримати послугу.

Військовослужбовці та ветерани можуть скористатися безкоштовним зубопротезуванням: як отримати послугу. Фото: Цензор.НЕТ

Події
27 червня 12:02

Національна служба здоров'я спільно з Міністерством охорони здоров'я реалізує пілотний проект із зубопротезування для військовослужбовців та ветеранів. У Харківській області шість медустанов беруть участь у цьому проекті.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

“З 1 квітня 2024 року Національна служба здоров'я України почала оплачувати послуги із зубопротезування для окремих категорій осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України. Послугу можуть отримувати учасники бойових дій, особи з інвалідністю внаслідок війни, військовослужбовці. Це – пілотний проект, на його фінансування із державного бюджету виділено 750 мільйонів гривень. Наразі в країні вже 77 постачальників медичних послуг мають підписаний договір із НСЗУ на зубопротезування, з них 6 – у Харківській області”, – повідомила директор Північного міжрегіонального департаменту НСЗУ Вікторія Мілютіна.

Завдяки проекту лікарні можуть укладати контракти з НСЗУ щодо пакету медичних гарантій "Зубопротезування окремих категорій осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України" та отримувати кошти за кожного пролікованого пацієнта.

У Харківській області контракт із НСЗУ вже мають:

  • Харківський національний медичний університет
  • міська стоматологічна поліклініка №4,
  • міська стоматологічна поліклініка №6,
  • міська стоматологічна поліклініка №2,
  • міська стоматологічна поліклініка №8,
  • міська стоматологічна клініка №5.

На Харківщині 20 пацієнтів вже скористалися послугою із зубопротезування.

Тариф на медичну послугу становить 2765 гривень, до якого застосовуються коригувальні коефіцієнти. Гранична вартість наданих медичних послуг одному пацієнтові – 14 984 гривні. Пацієнт може скористатися послугою один раз на протязі року, лікування для нього безоплатно.

Як отримати послугу

Слід звернутися до медичної установи, яка є учасником пілотного проекту та вже уклала контракт із НСЗУ. Для отримання послуги необхідне направлення від лікаря-стоматолога, а також заява у довільній формі (про отримання послуги з пілотного проекту вперше) з наданням копій документів з пред'явленням їх у оригіналі:

  • паспорт громадянина України;
  • облікова картка платника податків;
  • посвідчення (учасника бойових дій/особи з інвалідністю внаслідок війни/посвідчення учасника війни та/або військовий квиток осіб рядового, сержантського та старшинського складу).
  • Військовослужбовці, які не перебувають у відпустці, також мають отримати направлення від командира військової частини, а потім звернутися до лікаря, який надасть направлення на зубопротезування.

Знайти медустанову, яка надає безкоштовні послуги із зубопротезування, можна:

  • на дашборді "Представники медпослуг за направленням зубопротезування" на сайті НСЗП;
  • або за номером контакт-центру 16-77.

Більше про безкоштовні медичні послуги – в електронному посібнику "Гід за Програмою медичних гарантій для пацієнта 2024 року". Завантажити посібник можна за посиланням.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах