На Куп'янському напрямку збільшується сіра зона — Синєгубов

На Куп'янському напрямку збільшується сіра зона — Синєгубов.

На Куп'янському напрямку збільшується сіра зона — Синєгубов. Фото архівне: Слово і Діло

Події
26 червня 22:18

На Куп'янському напрямку через постійні обстріли з боку РФ збільшується так звана "сіра зона". У ХОВА говорять про можливу евакуацію людей із населених пунктів, близьких до лінії фронту.

Про оперативну ситуацію на Харківщині розповів в ефірі телемарафону "Єдині новини" начальник обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Протягом доби ворог продовжував завдавати ударів по цивільним об'єктам області, повідомив начальник ХОВА.

Окупанти обстріляли Харків трьома керованими авіабомбами, влучили по території одного з промислових підприємств. Вибух був такої сили, що постраждала громадянська інфраструктура та житлові будинки навколо епіцентру удару. Частково постраждало приміщення дитячого садка у Київському районі

Ворог завдає ударів по півночі нашої області – населеним пунктам Люботин, Ольшани, Бобрівка Харківського району; Борова, Дружелюбівка Ізюмського району.

"Що стосується Куп'янського напрямку, де ми сьогодні працювали: ворог постійно завдає ударів по самому Куп'янську та прилеглих населених пунктах, використовуючи реактивні системи залпового вогню, керовані авіабомби, б'є FPV-дронами просто по цивільному населенню та службам, які забезпечують життєдіяльність міста. Аналізували сьогодні населені пункти, які знаходяться максимально близько до лінії фронту, оскільки там зростає сіра зона. Розглядався черговий етап евакуації, у тому числі сімей з дітьми, а також маломобільних людей. Це питання будемо вирішувати на найближчому засіданні Ради оборони Харківської області», – розповів Олег Синєгубов.

У медзакладах Харкова на стаціонарному лікуванні перебувають 19 осіб, які отримали травми внаслідок масових ворожих обстрілів міста 22 та 23 червня, з них двоє – дівчата 12 та 13 років. Стан їхнього здоров'я середній. Троє дорослих перебувають у вкрай тяжкому стані, додав начальник Харківської обласної військової адміністрації.

Читайте також:Синегубов розповів про ситуацію у Вовчанську

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах