Загрожує довічне: у Харкові затримали ще одну коригувальницю російських обстрілів

У Харкові затримали коригувальницю російських обстрілів.

У Харкові затримали коригувальницю російських обстрілів. Фото: СБУ

Події
12 червня 10:16

Служба безпеки затримала ще одну російську агентку, яка коригувала ракетно-бомбові удари по Харкову. Нею виявилася 55-річна місцева мешканка, яка працювала охоронцем.

Про це повідомила прес-служба СБУ у Харківській області.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За даними контррозвідки СБУ, харків'янка намагалася встановити та передати агресору дані про місця найбільшого зосередження особового складу та військової техніки захисників міста. Крім того, вона збирала інформацію про наслідки повітряних атак Росії.

Для отримання розвідданих фігурантка об'їжджала територію Харкова і "втемно" випитувала дані під виглядом побутових розмов зі знайомими. Отриману розвідінформацію вона направляла до російського телеграм-каналу, який адмініструють представники спецслужб Росії. Окупанти використали це для підготовки нових та коригування повторних ударів по Харкову із застосуванням ракетного озброєння та керованих авіабомб.

Співробітники СБУ встановили особу російської агентки та затримали її. У неї вилучено мобільний телефон, який вона використовувала для спілкування з окупантами.

За даними слідства, зрадниця вийшла на ворожий телеграм-канал та запропонувала там свою допомогу у війні проти України. Серед іншого вона давала поради, як воювати проти нашої держави та закликала до захоплення Харкова.

У прокуратурі розповіли, що підозрювана ділилася в коментарях мрією про те, що Харків, який нібито очікує так званого "визволення", "звільниться до 2025 року". Також жінка скаржилася, що "СВО не виходить через зрадників" і висловлювала турботу про російських окупантів: "ми віримо у вас, любимо, бережіть себе".

На підставі отриманих доказів слідчі Служби безпеки повідомили їй про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану);
  • ч. 1 та ч. 3 ст. 436-2 (виправдання, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників).

Наразі зловмисниця перебуває під вартою. Їй загрожує довічне позбавлення волі.

Крім того, підозрювана ділилася в коментарях мрією про те, що Харків, який нібито очікує на так зване «звільнення», «звільниться до 2025 року». Також жінка скаржилася, що «СВО не виходить через зрадників» і висловлювала турботу про російських оккупантів: «ми віримо у вас, любимо, бережіть себе».Крім того, підозрювана ділилася в коментарях мрією про те, що Харків, який нібито очікує на так зване «звільнення», «звільниться до 2025 року». Також жінка скаржилася, що «СВО не виходить через зрадників» і висловлювала турботу про російських оккупантів: «ми віримо у вас, любимо, бережіть себе».

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах