У Харкові "зоозахисник" виявився догхантером

У Харкові "зоозахисник" виявився догхантером.

У Харкові "зоозахисник" виявився догхантером. Фото: Коментарі

Події
07 червня 09:11

У Харкові вперше з 2009 року було підтверджено випадок догхантерства. Чоловіка підозрюють в отруєнні собак ковбасою, напханою таблетками. Відомо про загибель як мінімум семи собак.

Про це повідомила прес-служба Харківської міськради.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Сигнал про ймовірне отруєння собак перевіряли та розслідували працівники КП "Центр поводження з тваринами". До них звернулася харків'янка, чия собака загинула після того, як підібрала на вулиці шматочок їжі. У ній були заховані пігулки. Загалом відомо про загибель ще шістьох собак внаслідок таких дій.

Харківський догхантер виявився "зоозахисником". Чоловік підгодовував, лікував, стерелізував і влаштовував у родини бездомних кішок. Крім ліків для тварин та корму, поліцейські виявили у нього ковбасні вироби, нашпиговані пігулками.

"КП "Центр поводження з тваринами" звернулося до правоохоронних органів з відповідною заявою та готове надати всебічну підтримку власникам потерпілих собак у межах чинного законодавства", - кажуть у міськраді.

У поліції повідомили, що відкрито кримінальне провадження щодо жорстокого поводження з тваринами (за ч. 1 ст. 299 Кримінального кодексу України).

"2 червня до відділу поліції №1 ХРУП №1 ГУНП у Харківській області звернулася мешканка Основ'янського району. Вона повідомила, що невідомі отруїли її собаку, який згодом помер. Під час перевірки правоохоронці з'ясували, що до скоєння злочину причетний місцевий 50-річний мешканець. У чоловіка був пакет, у якому знаходилися сардельки, напхані таблетками. Речові докази вилучені та направлені на експертне дослідження", - розповіли в поліції.

Продовжується досудове розслідування.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах