Сирський розповів про ситуацію на Харківському та Куп'янському напрямках

Сирський розповів про ситуацію на Харківському та Куп'янському напрямках.

Сирський розповів про ситуацію на Харківському та Куп'янському напрямках. Фото: Генштаб ЗСУ

Події
06 червня 08:57

Противник продовжує проведення наступальних дій, зосереджуючи основні зусилля на Курахівському, Покровському, Куп'янському, Харківському напрямках. Крім того, проводить активні штурмові дії у Вовчанську та на підступах до Часового Яру з метою оволодіння та взяття під контроль цих двох населених пунктів.

Про це повідомив головнокомандувач Збройних Сил України Олександр Сирський у своєму телеграм-каналі.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

"На Харківському напрямку ворог концентрує свої головні зусилля і намагається просуватися у бік Глибоке - Липці, але зазнає значних втрат і не має успіху. У Вовчанську наше головне завдання на цьому етапі стримати ворога, завдати йому максимальних втрат і поступово просуватися вперед для звільнення наших територій. Складна ситуація в районі Купʼянська. Противник намагається прорвати оборону наших військ з двох напрямків. Тривають жорсткі бої. Наше завдання зупинити ворога і примусити перейти його до оборони. Моя задача забезпечити цей напрямок достатньою кількістю боєприпасів та боєздатними резервами, що дозволить значно зміцнити оборону", - повідомив Сирський.

На інших напрямках ворог проводить наступальні дії з метою розтягування лінії активного фронту, сковування українських військ та недопущення перекидання їх на інші ділянки ведення бойових дій.

Загалом ситуація залишається складною через високу інтенсивність бойових дій та широке використання противником бронетехніки, застосування значної кількості керованих авіаційних бомб.

Водночас Сирський вважає, що ЗСУ має шанси змінити обстановку на свою користь. Сили оборони роблять для цього все можливе.

"Хочу відзначити ефективну роботу більшості командирів і штабів. Командири наших підрозділів у повному обсязі володіють обстановкою, вміло використовують усі види озброєння, особливо ударні дрони всіх типів. А також дякую за стійкість та мужність солдатам, сержантам та молодшим офіцерам", - написав він.

Сирський розповів про ситуацію на Харківському та Куп'янському напрямках.Сирський розповів про ситуацію на Харківському та Куп'янському напрямках. Фото: t.me/osirskiy

Як повідомив начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов, минулої доби, 5 червня, на Харківському напрямку сталося п'ять бойових зіткнень з російськими загарбниками. Відбито три атаки в районах села Липці та міста Вовчанськ. В останньому продовжуються бойові дії у двох локаціях. Втрат позицій не допущено. Ситуація контролюється.

На Куп'янському напрямку противник 12 разів намагався витіснити українські підрозділи із позицій. Бойові дії відбувалися в районах населених пунктів Синьківка, Степова Новоселівка, Стельмахівка, Чернещина та Дружелюбівка. 11 атак відбито. Втрат позицій не допущено. Наразі триває бій у районі Дружелюбівки.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах